Opalování není jen o opalovacích krémech

Opalování není jen o opalovacích krémech

Zdravé opalování nekončí jen u opalovacích krémů. Stejně důležité je i ošetření pokožky bezprostředně po něm.

Kdo z nás během letních měsíců nestráví nějaký ten čas na slunci s úmyslem pořádně prohřát své tělo, a přitom si nechat krásně do hněda zbarvit kůži? V mnoha případech ale zapomínáme, že zdravé opalování nekončí jen u opalovacích prostředků. Správná péče o pokožku by vždy měla zahrnovat i ošetření po slunění a to prostředky pro to určenými.

Primárním úkolem přípravků po opalování je zklidnění a regenerace kůže, především ale obnovení její vlhkosti a pružnosti. Proto bychom měli využívat hydratační mléka, oleje a spreje.

Jak tedy správně ošetřit kůži po opalování a čemu se vyvarovat?

1. Spálená či jinak sluněním podrážděná pokožka

Po každém opalování bychom měli dbát zvýšené kontroly, zdali jsme slunění nepřehnali a nejsme spálení. V případě,  že naše pokožka vykazuje jasné znaky zarudnutí, musíme okamžitě jednat. Naše první kroky z pláže či od bazénu by měly vést nejlépe do chladné klimatizované místnosti a na postižená místa aplikovat chladivé gely, kterých je v lékárnách více než dostatek. Pokud nemáte nic po ruce, můžete dát na babské rady a chladit obyčejnou vodou nebo využít bílý jogurt. Lepší variantou je ale být dokonale připraven.

                                 

2. Péče o pokožku bezprostředně po opalování

Po každém opalování byste raději měli sáhnout po hydratačním mléku, tělovém krému či spreji nebo jiném prostředku vhodném právě pro tyto účely. V lékárnách a drogeriích o ně rozhodně není nouze. Pomáhají s regenerací vaší pokožky po dlouhém pobytu na přímém slunci a poskytují příjemný chladivý efekt. A při volbě správného produktu, tak můžete snadno předejít bolestivým večerům se spálenými zády.

                                     

3. Čemu se vyvarovat?

Určitě se vyhýbejte pobytu na přímém slunci v období mezi 11. až 15. hodinou, kdy mají sluneční paprsky největší sílu, a pokud jste začali s opalováním ráno, po zbytek dne už jej raději vynechte. Rovněž neslučujte opalování na slunci a v soláriích během jednoho dne. Víme, že dovolená je vždy časově omezená, ale intervaly opalování si úměrně rozdělte a s každým novým dnem raději mírně zvyšujte. Hlavně svou kůži nenechávejte bez ochrany.

 

Zdroj: www.drmax.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram