Opulentní róby předvedl v Haute Couture 2017 Atelier Versace

Opulentní róby předvedl v Haute Couture 2017 Atelier Versace

První z Haute Couture kolekcí pro podzim 2017 plně dostává vlastností, které má Couture mít - opulentnost a luxus od prvního pohledu. Pojďte se ponořit do tvorby Atelier Versace.

K Dontelle Versace se nikdy nebudou hodit slova o minimalismu. Versace vždy tvořila značku velkolepou a i každý její jednotlivý model vyzařoval spoustou nápadů, energie a rozhodně ne jednoduchostí. Ale najednou, jako by se přeci jen něco z toho změnilo. Namísto grandiózní party v hotelu Ritz se návrhářka rozhodla svou kolekci představit v jednom ze svých obchodů a ve skromném počtu 19 modelů. Dostupné prostředí jako by naznačovalo, že snad i samotná kolekce bude dostupnou, ale kdepak. Pokud některé z těchto šatů v následujících měsících zahlédnete, bude to jedině na červených kobercích po celém světě, ale většina z nich se pravděpodobně před fotoaparáty vůbec nedostane. Koupí si ji totiž klientky, které nejsou známé celému světu a které si v šatech rozhodně nebudou dělat selfie na iPhone.  

Kolekce samotná však brala dech, kdyby ne, asi bychom byli velmi zklamaní. Pro Atelier Versace hraje velkou roli fakt, že při tvorbě podzimní Haute Couture 2017 byla poprvé k realizaci použita 3D tiskárna. Modely se držely v neutrální barevné rovině, ale každý jeden jako by měl svůj příběh a svojí princeznu a ne-li královnu, které patří. Zejména večerní róby z tmavých látek kombinované se zlatem vyvolávaly dojem toho největšího luxusu, kterému se jen naše myšlení dokáže otevřít. Na závěr kolekce byly odprezentovány šaty ze světlých materiálů, které však svou propracovaností a unikátní strukturou (bledě modré šaty se zlatem) pouze potvrdily, co tmavé šaty naťukly - Donatella dokáže božsky pracovat s látkou a její fantazie se zdá být bezbřehou. A přesně takové osobnosti módní průmysl potřebuje.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram