Organická kavárna v Bangkoku je inspirací pro mnohé další

Organická kavárna v Bangkoku je inspirací pro mnohé další

Obchůdek, který jde vstříc přírodě, v dnešní době rozhodně nepřijde nazmar. Natož taková malá budova, která slouží jako obchod, showroom i kavárna v jednom.

Značka Patom, jež se vydala směrem ekologického zdraví a krásy, využívá prostor kavárny i zahrady kolem jako místo pro semináře a různé malé trhy zemědělců.

Zakladatelé společnosti NitaProw, Prow Puttorngul a Nita Yuvaboon se rozhodli využít skleněné stěny obchodu a rozloze 100 metrů čtverečních, aby optimalizovali pohled na okolní zeleň a zároveň tak umožnili kolemjdoucím z ulice zahlédnout, čím se uvnitř zabývají. Takový malý, ale chytrý obchodní tah.

Nejenom interiér, ale i zahrada kopírují myšlenku minimalistické estetiky výrobků značky a působí v jednom celku velmi příjemně. Na fotkách můžete vidět, že se pod vyvýšeným prostorem nachází komůrka, kde se připravuje jídlo pro kavárnu, mezi patro je vystavěno místo do tvaru válce, znázorňující intimitu a hravost a zaoblený tvar mezaninu je zrcadlený sousedním točitým schodištěm, který má místo výplně zábradlí z ratanu. A právě ratan pak architektonické duo využilo i coby materiál ve větším měřítku na posezení v kavárně. „Byli jsme docela spokojeni s tím, jak lehce a výrazně ratan dokončil schodišťový pevný rám," řekli Yuvaboon a Puttorngul.


 

Na stropě se dřevěné trámy protínají v křížovém vzoru, aby napodobily štíhlé pohyblivé formy palmových stromů, které lze vidět na ekologické farmě společnosti Patom. Dřevěné sloupky na stropě skladu a ty, které tvoří rám budovy, jsou vyrobeny z regenerovaného dřeva, převzatého z opuštěného hausbótu, který kdysi patřil majiteli společnosti Patom. Ne nadarmo pak značka popisuje, že využívá dřevo, jako obnovitelný a udržitelný stavební materiál. Základ mosazných stolů je tvořen z kmenů padlých stromů, zatímco židle v kavárně byly převzaty z nepoužitého sběru teakového nábytku od majitele společnosti Patom.

nitaprow.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram