Podzim u značky Moschino ve vyjádření recyklace

Podzim u značky Moschino ve vyjádření recyklace

Nedokážeme to vysvětlit. I když jsou kolekce Moschino extravagantní a ulítlé, a nejspíš bychom je nikdy nenosily, opravdu se nám líbí. Je to asi jako s botami, které musíte mít proto, abyste je vlastnily, nikoliv kvůli nošení…

Kalhotové kostýmky i klasická varianta sukní a sak, velbloudí pláště, široké pojetí béžové ala letušky, vojandy nebo „jen“ elegánky tvořily první třetinu kolekce. Nápisy, rozměry i šipky směřující do různých stran stály za detaily Jeremy Scotta. Nechyběly ani četné nápisy se jménem značky.

Scott v podzimní kolekci hovořil především o jediné věci a tou je recyklace. Druhá třetina kolekce spočívala v potiscích a kolážích, dle slov autora jako byste vytrhl pár stránek z časopisu Vogue a nechaly jimi potisknout své šaty.

Třetí dějství módní přehlídky zosobňovaly plesové a společenské šaty vyrobené z „domácího smetí“. Závěsy do koupelny, koberce, bublinkové fólie, rukavice a mnoho dalšího. Wow. Tohle sice mělo nápad i provedení, avšak, která z vás by chtěla na hlavě nosit místo klobouku kolo z vašeho bicyklu?

Provokativní kolekce by mohla vést k zamyšlení k tomu, co ve skutečnosti doma potřebujeme a jak velká ekologická stopa za námi zůstává. Ale my potichu toužíme pár kousků z prvních dvou třetin celé kolekce si pořídit do našeho šatníku. Jen tak, pro ten pocit, že je máme! Prohlédněte si více než 60 modelů v naší galerii.

vogue.com/fashion-shows

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram