Podzimní pokrývky hlavy ala vůně z celého světa

Podzimní pokrývky hlavy ala vůně z celého světa

Právě podzim je obdobím, kdy nejvíce využijeme pokrývky hlavy a nemáme na mysli čepice, nýbrž stylové a elegantní klobouky.

Ať už jste se za svůj život podívali do jakýchkoliv dálek, poznali různé kultury a zvyklosti, přičichli k zajímavým kořenům a zavzpomínali na určitá módní období z historie, to vše vám utvořilo a stále utváří osobitý vkus. V podobném duchu vznikla kolekce podzim/zima 2017/2018 značky TONAK, která je vyhlášenou ve svém oboru.

A i když z velké části pro tuto kolekci hrála svou roli inspirace ze zahraničí, byla to i Česká republika, která velkým dílem přispěla. Krásy Šumavy a nespoutané přírody se odráží v každém klobouku z aktuální kolekce. Matka všech měst Praha inspirovala návrháře svou elegancí a tradici kloboučnického řemesla přinesly města Nový Jičín i Strakonice. Pokud bychom měli kolekci shrnout do pár slov, byly by to „Otisk staletého příběhu, duše a vznešenost.“

Podzimní kolekce přináší nové tvary klobouků, ale najdete v ní i ty klasické pro muže či ženy jako například Porkpie, buřinky či baseballky. Z barev se připravte na přírodní odstíny od světle béžové přes khaki až po temné odstíny hnědé a černé. Ale také na kombinace bordó, navy modré a pudrově růžové. Nesmíme zapomenout na to, že klobouky jsou klasicky velurové úpravy, ale také méně známé s vyšším chlupem.

Všechny klobouky mají navíc své jméno, které získaly díky inspiraci Českou republikou. Jsou to například Hückel, Latrán, Laka, Laterna a Hirzo. Dokážete je přiřadit ke konkrétním místům v ČR?

tonak.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram