Sarah Jessica Parker hodnotí pracovní oděvy

Sarah Jessica Parker hodnotí pracovní oděvy

V návaznosti na nedávný Mezinárodní den žen se Sarah Jessica Parker rozhodla oslovit ženy v rámci tématu oblékání v zaměstnání.

Herečka a spisovatelka Sarah Jessica Parker stojí za názorem, že by se ženy neměly bát projevit vlastní osobnost a žít život skrze barevné čočky. Bez ohledu na jejich pracovní roli nebo funkci.

„Velká část mých rozhovorů se zákazníky značky SJP Collection jsou o tom, že jim říkáme, že fialové boty ještě neznamenají méně schopný mozek. Pořád jste jedna a ta samá osoba, která přichází se stejnými informacemi,“ řekla Parker magazínu WWD.com o ideologii norem oblékání v kanceláři.

Stejné téma bylo na pořadu dne anglického parlamentu, který řešil podniky, jež nutí ženy, aby nosily určitý druh oblečení do kanceláře. Diskuze vznikla i poté, co Nicola Thorp vytvořila petice po propuštění z jejího dosavadního zaměstnání recepční ve společnosti PWC poté, co odmítla nosit podpatky. Nutila ji k tomu personální agentura Portico.

Nejsou to jen požadavky na oblékání, ale také na make-up, vlasy a další. „Rozhodli jsme se prozkoumat tyto otázky. Je třeba říci, že to, na co jsme přišli, nás šokovalo. Zjistili jsme postoje, které byly více relevantní pro rok 1850 nikoliv pro 21. století,“ řekla Helen Jones, členka parlamentu.

Parker dává ženám možnost nahlédnout do jejich estetických preferencí. Dvouleté působení značky SJP Collection sklízí své ovoce. Z času na čas se totiž herečka objeví u Bloomingdale, kde ženám radí, naslouchá jejich krejčovským myšlenkám a touhám. „Mužům je dovoleno nosit libovolnou barvu kravaty do kanceláře a pro ženy, by obuv měla být to stejné co kravata pro pány,“ dodala herečka. „Máme tendenci si myslet, že černá je jediná, která je do kanceláře vhodná a mým cílem je změnit tuto myšlenku.“

A i když tahle změna nepřijde ze dne na den, pravděpodobně časem přinese celá obuvní osvěta kladné výsledky. „Stále můžete být inteligentní, ale přitom na sobě mít něco zvláštního.“

wwd.com, instagram.cz

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram