SCI-FI SAFARI: netradičně řešené molo dalo vyniknout nápaditým kolekcím

SCI-FI SAFARI: netradičně řešené molo dalo vyniknout nápaditým kolekcím

V pondělí 29. 9. se pražský Fashion Club zaplnil módními nadšenci, kteří přišli na finále Sci-fi Safari podpořit mladé české návrháře.

Svoje kolekce tu úspěšně prezentovali Adam Ptáček, ESHA, Markéta Martišková, Kristina Synek a Anna Marešková. Kromě organizátorů, návrhářů a modelů se svého úkolu výborně zhostili také moderátorka Iva Pazderková,  DJ V! (Oozlum) a autoři videoprojekcí Vanda Knapková a Miroslav Hora.

Jako první se na zajímavě řešeném mole se sloupy uprostřed představil Adam Ptáček s kolekcí Ecuadorian Heritage, inspirovanou hlavně historií a přírodou Ekvádoru, ale i českými jedlými a vysoce toxickými houbami. Ve své tvorbě označované jako tropické baroko se Adam řídí heslem "Víc je víc" a možná právě díky tomu dokáže dokonale zkombinovat nekombinovatelné.

 

Poté jsme viděli kolekci MMXIV/MCMXC Lenky Mlynarčíkové, která tvoří pod značkou ESHA. Její modely z neoprenu, teplákoviny a 3D mesh zůstávají tajemné, ale ztratily poetičnost na úkor městské drzosti. Z barev jednoznačně převládá černá.

Zato Markéta Martišková dala tentokrát přednost něžné bílé v kombinaci s efektní fialovou na malých i velkých modelkách a modelech. Kolekci Life after Life totiž doplnila dětskou řadou Šťastné děvče.

 

Kolekci s názvem Spekulace prezentovala v rámci Sci-fi Safari Kristina Synek. Ta pracovala s tvary mnohostěnných těles, zejména dvanáctistěnou a díky tomu vytvořila jednoduché elegantní modely sofistikovaných tvarů zdobené 3D potisky.

Poslední z návrhářů byla Anna Marešková, jejíž kolekce Shadows of Landscape popírá klasické pojetí střihu a umístění oděvů na těle. Jako jedna z mála pracuje s proporcemi samotných modelek a doslova si hraje se siluetami.

Nakonec si ještě všichni návrháři převzali z rukou kreativní ředitelky Olo Křížové buly se smlouvou o zajištění realizace profesionální módní show.

 

Zdroj obrázků: Moda.cz

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram