Sportovní redaktorka Monika Čuhelová: větší přehled mám v pánské módě

Sportovní redaktorka Monika Čuhelová: větší přehled mám v pánské módě

Sportovní redaktorka České televize preferuje módu sportovní a minimalistickou. Přesto inspiruje snad každého už na první pohled. Móda.cz přináší rozhovor s Monikou Čuhelovou!

Jak důležitou roli hraje móda a styl oblékání ve vašem životě?

Vyrazit do města a courat po obchodech s oblečením, je pro mě relax a zábava, která ale docela často leze do peněz. Moje kamarádka Dominika je pro mě v tomto směru spřízněná duše. Navzájem si posíláme kabinkové fotky a ubezpečujeme se, že zrovna tuhle věc nezbytně potřebujeme, i přesto, že jsme si slíbily šetřit. (smích) Ale zase nejsem žádný maniak. Jsem hlavně na minimalistickou a sportovní módu.

Jaké máte oblíbené módní značky?

Největší zastoupení má v mém šatníku rozhodně Adidas. A pak mám ráda oblečení, které se dá využít na různé příležitosti. Například moje oblíbené dlouhé černé šaty s krajkou od značky Tradice, které beru do města, na fotbal a teď jsem je měla i v Newyorské opeře a byla za hvězdu. (smích) Konkrétně v New Yorku pak nikdy nezapomenu vynechat obchod AllSaints, kde mají parádní kabelky. A co se týče šperků, tak jsem sen každého muže, protože ty skoro nenosím. Mám řetízek a prstýnek od Kat.jewelry a už asi pět let je nesundávám.

Sledujete alespoň částečné zahraniční nebo českou módní scénu?

Abych řekla pravdu, téměř vůbec. Samozřejmě, že sem tam něco zahlédnu a inspiruju se, ale cíleně to nevyhledávám. Že bych třeba na Instagramu sjížděla módní blogerky, to ne. Na Instagramu sjíždím jenom fotbalisty, takže mám vlastně větší přehled o pánské módě. (smích)

Máte nějaký vzor v módě nebo oblékání, případně pravidla, kterými se řídíte?

Líbí se mi styl Dary Rolins a Moniky Bagárové, tyhle dvě vlastně na sociálních sítích zrovna sleduju. V módě jsou pro mě jasné jedničky. A co se týče pravidel, tak bych asi měla říct, že na prvním místě je pohodlí, ale ne vždycky to tak je. Už se mi párkrát stalo, že jsem si koupila věc, která se mi tak líbila, že šlo ostatní stranou. To známe asi všechny.

V televizi Vám oblečení vybírají stylisté?

V televizi máme tým kostymérek, které se o nás starají. Někdo to nechává kompletně na nich a vezme si, co mu připraví. A někdo jim do toho kecá, což mají moc rády. Já patřím do té druhé skupiny. (smích)

Do jaké míry můžete do výběru promítat vlastní názor a styl?

Všechno je o kompromisu. Česká televize se nějakým způsobem prezentuje a je třeba to respektovat. Divák se musí soustředit na obsah sdělení, takže když to přeženu, nemůžu jít na obraz s obřím výstřihem. Na druhou stranu je ale důležité, aby se moderátor cítil dobře a netlačil se do něčeho, o čem je přesvědčený, že mu nesedí. Pak působí nejistě. Já třeba nevyhledávám kostýmky.

Jak vypadá Váš typický každodenní outfit?

Většinou džíny, jednoduché tričko, kožená bunda a kecky. Poslední dobou ale občas vytáhnu i sukni a podpatky. Asi stárnu. (smích)

Jaké nezbytnosti nikdy nechybí ve Vaší kabelce?

Záleží, jak velkou si beru. Často chodím do práce s batohem, kam naházím půlku své garsonky. Ale jinak ráda nosím crossbody, kam se mi vedle peněženky a klíčů vejdou už jen balzám na rty, tvářenka, korektor a kapesníky.

Existuje něco, co byste si nikdy neoblékla?

Nemám ráda věci, které mají prvoplánově vyvolat dojem luxusu. A co se týče konkrétních značek, tak si sama sebe nedokážu představit třeba s kabelkou Louis Vuitton.

Co považujete za největší trend dnešní doby?

Trendy v líčení jdou mimo mě. Čím víc jsem nalíčená, tím hůř vypadám. (smích) Jsem ten typ, kterému sluší max řasenka a když už, tak červená rtěnka, takže v tomhle směru to mám jednoduché. A trend v oblékání? Nevím, jestli je největší, ale poslední dobou jsem si hrozně oblíbila silonky pod roztrhané džíny. Já jsem totiž hrozně zimomřivá a punčocháče nosím od září do května. (smích)

Archiv Moniky Čuhelové

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram