Topičův salon oslavuje výročí a Monika Immrová vystavuje svá díla

Topičův salon oslavuje výročí a Monika Immrová vystavuje svá díla

Galerie V. Topičův salon slaví v roce 2017 výročí deset let od založení. Monika Immrová zde vystavuje své betonové práce.

Topičův salon vznikl v roce 1894 jako výstavní síň a prodejna Topičova nakladatelství. Dnes tento prostor najdete na Národní třídě. Od prvopočátku je salón veden velmi originálním způsobem a snaží se zachovat si určitou formu modernosti.

Novou podobu salonu, tu kterou známe dnes, si vzal na starosti Osvald Polívka v roce 1906. Už tehdy se zde konaly zajímavé výstavy a podobné umělecké akce, avšak majitelé salonu chtěli pojmout ještě větší škálu čtenářů a příznivců výtvarného umění, proto všechny činnosti probíhali v širokém rozpětí.

I v současnosti Topičův salon přináší zajímavé akce, aktuálně například výstavu prací Moniky Immrové. Jedná se o betonové a kartonové reliéfy, subtilní slepotisky a velkoformátové plastické betonové objemy. Za svou prací vám Monika Immrová nabízí zastavit se a zahledět do možností světelných účinků geometrizovaných ploch, čímž odkazuje do oblasti obrazového vjemu, nebo také do oblasti dimenze prostoru formovaného plasticitou, jak uvádí sama kurátorka Iva Mladičová na stránkách salonu.

topicuvsalon.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram