10 bodů, na které myslet při výběru svatebních šatů

10 bodů, na které myslet při výběru svatebních šatů

Výběr svatebních šatů může být stresující. Jde přeci o váš den D, kdy se máte cítit jedinečná. Těchto 10 bodů vám výběr ulehčí.

Vysněné svatební šaty mají ženy vybrané ještě dlouho předtím, než jsou si vůbec jisté, že si je chce jejich milovaný vzít. Snová představa však nemusí nakonec být reálná. Nehledejte tedy konkrétní šaty, jejichž obrázek máte v hlavě roky.

Kde se svatba koná

Pole, louka, les, kostel, hotel, zámek - možností, kde si můžete říct své ANO, jsou desítky. Místo konání je stěžejní. Chcete mít obřad na louce? Neměla byste volit šaty s krinolínou. Naopak se hodí jednoduchý styl doplněný třeba krajkou.

Myslete na pohodlí

V šatech budete celý den, proto je nutné, abyste se v nich cítila skvěle. Střih „mořská panna“ vám udělá postavu snů. Druhou otázkou však zůstává, zda v nich vůbec projdete svatební uličkou. Korzet je nejčastější volbou, zohledněte, jestli kvůli příliš utažené šněrovačce u oltáře neomdlíte.

Nevybírejte příliš brzy

Termínů je málo a nevěst hodně, proto máte pocit, že vše musí být vyřešené a zarezervované nejlépe hned. Doporučená doba na výběr svatebních šatů je 6 měsíců před svatbou.

Vyzkoušejte více střihů, barev a materiálů

Buďte otevřená všemu, co vám v salónu nabídnou. Někdy se zdá, že určitý kousek na ramínku nevypadá dobře, a vy ani nemáte chuť si šaty vyzkoušet. To je velká chyba. Na těle můžou vypadat báječně a třeba to budou zrovna ty pravé. 

Dodržujte rozpočet

Svatba není levná záležitost, a proto je nutné se držet předem stanoveného rozpočtu. Pokud už dopředu víte, že si dané šaty opravdu nemůžete dovolit, raději je ani nezkoušejte. Všechny ostatní byste pak jen porovnávala.

Buďte sama sebou

Při výběru vůbec nemyslete na to, co na to řeknou vaše babičky nebo tetičky. Tohle je hlavně váš a partnerův den. Není nic krásnějšího než šťastná nevěsta.

Vezměte si s sebou poradce

Zkoušení šatů může být i zábava.  Vyberte si někoho, komu bezmezně věříte, že vám řekne i krutou pravdu o tom, že vypadáte hrozně. Vyrobte si cedulky s verdiktem ano/ne, jako kamarádky v Sexu ve městě, kdy Carrie třídila šatnu.

Volte správnou velikost

Nespoléhejte na to, že díky stresu zhubnete nějaké to kilo. Šaty vám musí padnout jako ulité. Kdybyste náhodou opravdu shodila, vždy je jednodušší šaty zúžit.

Udělejte si koláž s inspirací

Inspirace není nikdy dost. Vidíme ji všude kolem. V dnešní době existuje mnoho portálů, kde si můžete ukládat fotografii na jednom místě. Ušetří vám to spoustu času, kdy byste v salónu chodila od štendru ke štendru a tápala. 

Navštivte víc salónů

Může se zdá, že jste perfektní šaty našla na první dobrou. Raději však navštivte alespoň ještě dva salóny, abyste měla porovnání. Za zkoušku nic nedáte, a když budete mít štěstí, najdete ještě lepší.

pinterest.com, brides.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram