14 tipů jak se zabavit, když musíte být v době covidové doma

14 tipů jak se zabavit, když musíte být v době covidové doma

Asi se všichni shodneme na tom, že je otravné sedět stále doma. Zavřené kavárny, hospody, obchody a jakákoliv kultura. Nemáme moc na výběr, proto se na situaci musíme dívat alespoň trochu pozitivně. Jak se zabavit?

zdroj: pexels.com

Přinášíme vám hned 14 užitečných tipů, jak si zkrátit dlouhou chvíli, když trávíme většinu času zavření uvnitř. Jak využít čas k vlastnímu prospěchu či zábavě?

1. Vařte nebo pečte

Nikdy nebyla lepší chvíle naučit se pořádně vařit nebo péct. Vyzkoušejte nové kuchařky nebo recepty na internetu. Je ideální příležitost pro zdravější vaření, které se nejen v zimních dnech hodí.

2. Vaše přání

Čas strávený doma můžete využít také tím, že si naplánujete své budoucí cíle a přání. Je pravda, že některé z nich nemůžete uskutečnit hned, jako například cestování. Ale máte alespoň čas si vše naplánovat. Chcete začít fotit, tancovat, koupit si zvíře, vyšívat, pořídit si nový nábytek nebo hledat novou práci?

3. Úklid šatníku

Pro někoho otrava, pro jiného zábava. Takto se dá popsat uklízení vašich šatníku. Vyskládejte vše, co jen ve skříních nebo šatnách naleznete. Konečně máte čas si vše uspořádat podle vašich představ. Jak na to, naleznete v tomto článku.

zdroj: pexels.com

4. Čtěte, čtěte a zase čtěte

Možná nejste nadšenec do knížek, ale tuhle dobu můžete využít k vlastnímu rozvoji. Ten, kdo pravidelně čte se umí lépe vyjadřovat, nepíše tolik gramatických chyb a má bohatou slovní zásobu. Tohle vám může pomoci nejen při přijímacích pohovorech, ale i v běžném životě. Pokud knihy ve fyzické podobě nejsou pro vás to pravé ořechové, můžete využít audioknihy nebo e-knihy.

5. Filmy

Většina z nás tráví zabíjení času právě filmy a seriály. Slyšeli jste už o Netflixu nebo HBO? Zde najdete vše potřebné k zábavě i poučení. Filmy a seriály jsou nemalým žroutem času, ale minimálně hezkým zpříjemněním náročného dne.

6. Online kurzy

I když většinu věcí nemůžeme dělat mimo domov, můžete využít svůj čas k něčemu užitečnému. Existuje celá řada různých online kurzů, jako jsou například osobní rozvoj, cizí jazyky, fotografické kurzy, kurzy pro marketéry, byznys nebo podnikání, finance a další. Kdy jindy absolvovat kurz než právě teď z pohodlí vašeho domova?

zdroj: pixbay.com

7. Vlastnoruční výrobky

Patříte k těm, kteří rádi něco vyrábí? Teď je ta pravá chvíle! Na Pinterestu je spousta inspirace a návodů jak různé výrobky, ozdoby či jiné předměty vyrobit. Může to být například svíčka ze sójového vosku nebo vlastnoručně vyrobené fotoalbum.

8. Fotografie

Když jsme zmínili fotografie, tak dalším tipem, jak se skvěle zabavit, je třídění nebo prohlížení fotografií. Asi všichni máme fotografie na zálohových discích, v mobilech nebo počítačích, ale takovému krásnému albu se nic nevyrovná, že?

9. Čas na hry

Nudíte se se svým partnerem a už vás nebaví sledovat filmy ani číst knížky? Zde je ten pravý čas na hry. Nemusí to být klasické hry, jako jsou karty, kostky a další. Ale o něco aktivnější, zábavnější nebo peprnější hry pro páry. I když to ze začátku může znít jako nudný večer, tak uvidíte, jak vás taková hra může sblížit, určitě více než film.

zdroj: pexels.com

10. Sociální sítě

Tenhle bod je trošku zbytečné zmiňovat, nicméně sociální sítě vás mohou hodně zabavit. Nic se nesmí přehánět, ale pokud už dlouho toužíte začít fotit nebo si vylepšit feed, teď máte příležitost. V poslední době jsou velmi populární podcasty, mluvené slovo je jako skvělá alternativa hudby. Můžete si stáhnout novou aplikaci pod názvem Clubhouse, kde je o zábavu postaráno.

11. Malování

Už dlouho ve vás dřímá kreativní duch, ale nikdy jste na to neměli čas? Teď je vhodná příležitost, pokud teprve začínáte, tak můžete vyzkoušet malování podle čísel na plátno. Výsledek pak stojí za to a vypadá jako od pravého profesionála.

12. Zdravý pohyb

Cvičení je skvělý lék na nudu. Kdybychom zde nezmínili pohyb, tak by to bylo určitě špatně. Chcete se už roky naučit jógu, ale stále se k tomu nemůžete dokopat? Možná chcete zase začít běhat, ale nabitý program vám to dříve nedovolil. Někteří mají zálusk na meditaci. Vezměte příležitost za pačesy a využijte lock-down ke sportování. Minimálně vám to alespoň zlepší náladu.

zdroj:pexels.com

13. Životopis

Mít krásný a kvalitně zpracovaný životopis se vždy hodí. Kdy jste ho naposled aktualizovali? Krásný životopis si můžete vytvořit na několika bezplatných aplikacích, webových stránkách nebo například na LinkedIn. Mezi nejčastější chyby, které se v životopise objevují, jsou absence vaší fotografie, chybí zde alespoň základní grafické úpravy, barvy nebo zvýrazněné nadpisy. Životopis je třeba napsat tak, aby zaujal na první pohled.

14. Založte si web/blog

Přemýšlíte už dlouho nad vlastním blogem nebo webem? Chcete si přivydělávat jako freelancer, copywriter, designér, překladatel, účetní, korektor nebo cokoliv dalšího? Nyní máte dostatek času na uskutečnění vašeho plánu. Založit si v dnešní době blog je opravdu snadné, náročnější je pak spíše jeho obsah.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram