3 skvělé způsoby, jak si navlnit a zároveň nezničit vlasy

3 skvělé způsoby, jak si navlnit a zároveň nezničit vlasy

Která žena by nechtěla krásné přirozené lokny přímo po probuzení? Pokud vás příroda neobdarovala dokonale kudrnatou kšticí, tak nezoufejte. Nádherné vlnky si můžete udělat i bez použití kulmy.

zdroj: pexels.com

Chcete menší obměnu účesu, ale nechcete investovat do kulmy? Děláte dobře, pokud s ní neumíte správně zacházet, tak může nadělat více škody než užitku. To samé samozřejmě platí i pro žehličku, pomocí které lze také udělat hezké vlnky. Ale o tom dnešní článek není. Tyhle 3 způsoby vás zajisté nadchnou.

Vlny pomocí donutu

Pokud jste ještě neslyšela o tzv. donutu, tedy výplně do vlasů ve tvaru donutu, tak nezoufejte. Dá se sehnat asi v každé drogerii a stojí pár korun. Čím menší donut koupíte, tím menší vaše vlnky budou. Vlasy můžete jemně navlhčit, ale především je nastříkejte přípravkem pro podporu vln. Postup je velmi lehký – vyčesejte si vlasy do vysokého culíku a protáhněte ho skrze donut. Culík si rozdělte na 2 prameny a obmotávejte vlasy kolem obvodu donutu, tak pokračujte i s druhou půlkou. Konec zafixujte pinetkami a nechte působit cca 3 hodiny. Výsledkem budou krásné objemné vlnky.

zdroj: pinterest.com

Hit Instagramu

Nedávno se na Instagramu objevil zajímavý trik, jak si bez kulmy krásně natočit vlasy. Postačí vám nějaká delší stuha, popřípadě náš tip je pásek od županu. Vlasy můžete natáčet mokré nebo suché, záleží, jak intenzivní vlny chcete. Pásek si nasaďte na hlavu, kde se dává čelenka a srovnejte konce. Jednu stranu sepněte do culíku a s druhou pracujte. Vezměte od vrchu hlavy cca 2 cm pramínek a ten jednou obmotejte kolem pásku, pak vezměte pramen níže a udělejte to samé, postupně budete vytvářet něco jako francouzský cop. Na konci zajistěte gumičkou, a to stejné udělejte na druhé straně. Můžete s tím i spát nebo nechat působit přes den pár hodin. Pak jen odmotejte pásek a užijte si princeznovské vlnky.

zdroj: pinterest.com

Varianta s čelenkou

Pokud máte kratší vlasy, tak je tahle varianta pro vás ideální. Navlhčete si vlasy a dejte si do nich tužidlo pro objem. Pak si nasaďte pohodlnou čelenku a postupně obmotávejte pramínky vlasů kolem čelenky. Opět platí pravidlo, že čím menší pramínek vezmete, tím menší budou vaše lokny. Všechny pramínky obmotejte kolem čelenky a nechte to na hlavě alespoň 4 hodiny. Pak sundejte čelenku, vlnky pročesejte a užijte si krásný a jednoduchý účes, který vydrží několik dní.

zdroj: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram