7 jednoduchých tipů pro dokonalé letní líčení

7 jednoduchých tipů pro dokonalé letní líčení

V horkých letních dnech se nikomu z nás nechce používat příliš mnoho make-upu, ale pokud už se nalíčíme, chceme vypadat dobře během celého dne. Vyzkoušejte několik jednoduchých triků na letní líčení. 

zdroj: Unsplash

Léto v plném proudu, teploty stoupají, ale vy se nechcete vzdát dokonalého make-upu. Ani nemusíte. Pokud vyzkoušíte několik jednoduchých triků a uberete na intenzitě, kterou si pak můžete vynahradit třeba během podzimních měsíců, vaše pleť bude vypadat dokonale za jakéhokoliv počasí.

zdroj: Unsplash/ Becky Fantham

Ochrana jako hlavní krok

Není to jen během léta, ale hlavně v tomto ročním období rozhodně nezapomínejte na přípravky s SPF. Ono je totiž jedno, zda se slunce schovává nebo si ho můžeme užívat plnými doušky po celý den. Nejen, že tím pleť chráníme před spálením, ale také se tím můžeme vyhnout předčasnému stárnutí a jiným kožním problémům. Sáhněte po jemných emulzích či gelu.

Správný podklad

Báze pod make-up dokáže zázraky, a to i v případě, že se rozhodnete v létě make-up vynechávat. Výsledkem vám bude sametově jemná pleť a vaše líčení zůstane na svém místě po dlouhé hodiny a stále bude vypadat přirozeně a bez chyby.

zdroj: Perricone MD

Lehký, balzámový primer, který minimalizuje zvětšené póry, začervenání i vrásky. Můžete jej použít samostatně ke skrytí nedokonalostí, nebo jako neviditelnou podkladovou bázi pro bezchybné nalíčení (perriconemd.cz, 1499 Kč).

S make-upem nebo bez

Pokud máte smíšenou a mastnou pleť, výběr vhodného make-upu by měl být klíčovým právě v parných letních dnech. Zmatňující make-upy jsou v tomto období téměř nutností. Jen tak si můžete být jistá, že vaše pleť se nebude během chvilky lesknout. Odložit byste naopak měla rozjasňující make-upy, které se spíše hodí na chladnější roční období. V létě by k lesku přidaly jednu extra porci navíc.

V létě jsou také ideální volbou lehčí verze tónovacích krémů nebo BB či CC krémy. Vaše pleť bude sjednocená a bude působit přirozeným dojmem, aniž by byla zatížená.

zdroj: Barry M

Dovolenkové nezbytnosti pro vytvoření přirozeného glow líčení. Přirozeně rozjasňující báze pod make-up, ultra lehký make-up pro zakrytí nedokonalostí a multifunkční líčidlo, se kterým dodáte šťavnatou barvu jak svým tvářím, tak i rtům (vše notino.cz).

zdroj: Unsplash

zdroj: Unsplash

Letní líčení očí

Pokud si po práci budete v letních dnech dopřávat zasloužený relax někde u vody, sáhněte raději po voděodolných produktech. Ani několik temp v bazénu s vaší linkou nebo řasenkou nic nesvede. Stejně jako pod make-up, tak pod oční stíny nanášejte bázi. Oční báze zafixuje stíny a udrží je na svém místě. Kromě výdrže také zvýrazní i barvu očních stínů. Volte jemnější barvy, které zvýrazní opálenou pleť. Na dovolené bychom se nebáli pastelových barev čí výrazných linek.

zdroj: Barry M

Paletka očních stínů pro vytvoření ideální letní kombinace líčení, které jemně zvýrazní vaše opálení (notino.cz, 219 Kč).

Pudr jako nezbytnost

Zmatní, zafixuje a sjednotí pleť. Nicméně to s ním nepřehánějte. Pleť pudrem jen lehce poprašte. Během dne můžete přepudrování zopakovat, ale v tomto případě platí dvojnásob, že méně znamená více. Tím se řiďte i v případě rozjasňovače. Zdravá pleť s glow nádechem je nádherná, ale v létě by vám větší množství rozjasňovače mohlo jen ublížit. Při jeho nanášení se vyhněte především středu obličeje, který chcete udržet spíše matný. Malé množství na lícní kosti, nad obočí a úplně nepatrně na nos bude přesně tak akorát.

Fixační sprej

Zafixování a osvěžení kdykoli během dne. Fixační sprej na make-up si můžete dát do kabelky a z jeho benefitů těžit po celý den. Udrží make-up na svém místě, poskytne jemné osvěžení, redukuje lesk pleti a navíc prodlouží bezchybný vzhled vašeho make-upu. Připomeňte si náš článek o těch nejlepších fixačních sprejích.

Matující papírky

Další vychytávka, která nezabere ve vaší kabelce mnoho místa, ale za to s ní můžete nadělat spoustu parády. Místo další vrstvy pudru zkuste sáhnout po matujících papírcích. Pokud budete mít pocit, že se vaše pleť začíná nepříjemně lesknout, přiložte papírek na obličej. Ten rychle a efektivně absorbuje přebytečný kožní maz.

zdroj: Sephora

Win win sada! Po ruce totiž budete mít jak matující papírky, tak rozjasňující pudr, který osvěží vás make-up kdykoliv během dne (sephora.cz, 820 Kč).

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram