Adidas tenisky vyrobené z plastu slaví úspěch

Adidas tenisky vyrobené z plastu slaví úspěch

Recyklování je cool. O tom svědčí i úspěšný prodej tenisek Ultra Boost z recyklovaných plastů.

To, že budou mít tenisky Ultra Boost, vyrobené z plastů posbíraných v oceánu, úspěch, bylo jasné už od začátku, že bude prodej až tak úspěšný, možná už tolik lidí nečekalo. Jak prozradil CEO Kasper Rorsted v rozhovoru s CNBC, v roce 2017 se německému sportovnímu gigantu podařilo prodat 1 milion recyklovaných tenisek. Adidas v dalších letech předpokládá, že prodeje i tržby budou vyšší, avšak v pomalejším tempu. Značka si dala za cíl vyrobit 1 milion tenisek z této kolekce, to že se všechny prodaly, je opravdu obdivuhodné.

Zřejmě i díky jejich prvnímu úspěchu s recyklovanou obuví by značka Adidas do roku 2020 chtěla vyrábět veškerou svou obuv z recyklovaných plastů

Adidas loni ve spolupráci s ekologickou organizací Parley for the Oceans představil tři nové modely UltraBoost tenisek. Každý pár tenisek je vyroben z 11 plastových lahví posbíraných v oceánech a dalších recyklovaných materiálů. Mathias Amm (produktový manažer v Adidas) prohlásil: „Jako globální značka  máme zodpovědnost pomáhat a měnit svět k lepšímu. Tyto modely odráží naši podporu dobré věci a přinášejí výjimečné spojení; silnou kombinaci, která, jak doufáme, povzbudí a inspiruje celou společnost. ”

Situace se znečištěnými oceány začíná být v posledních letech opravdu kritická. Ve Středozemním moři se objevuje plastový smog, v Tichém oceánu se tvoří doslova plastové kontinenty, kdy jeden z nich dosahuje velikosti větší než Francie, Německa a Španělska dohromady. Vědci předpokládají, že v roce 2050 se bude v oceánech a mořích nacházet více plastů než ryb. Doufejme, že se tímto krokem budou inspirovat i další světové značky a úspěch Adidasu pro ně bude velkou motivací.

designboom.com, thesouthafrican.com, the independent.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram