Autorka šatů Česko-Slovenské MISS 2015 exkluzivně pro Móda.cz

Autorka šatů Česko-Slovenské MISS 2015 exkluzivně pro Móda.cz

Přinášíme vám exkluzivní rozhovor s módní návrhářkou Zuzanou Lešák Černou - autorkou MISStrovských šatů pro finalistky soutěže Česko-Slovenská MISS 2015.

Mladá, krásná a perspektivní módní návrhářka Zuzana Lešák Černá, jejíž cílem je pozvednout módu na vyšší úroveň a tím si pomalu plnit své pracovně celoživotní sny, je dobře známá převážně díky své tvorbě unikátních svatebních šatů, ale pod jejíma rukama vznikla také celá řada kolekcí krátkých či společenských šatů a rób.

Ostatně ty měly možnost obléknout i letošní finalistky soutěže Česko-Slovenská MISS 2015 pod patronátem Pavlíny Němečkové, s kterou se nadějná fashion designérka dohodla na vzájemné spolupráci, která doufejme, bude pokračovat i v dalších ročnících.

Uvidíme. To ale i mnoho dalšího se dozvíte v následujícím rozhovoru, který nám Zuzka Lešák Černá s radostí poskytla exkluzivně po skončení volby letošní královny krásy, jíž se stala dívka č.1 Veronika Maléřová.

Rozhovor se Zuzanou Lešák Černou

Ze všeho nejdříve bychom se vás rádi zeptali, jak jste vlastně spokojená s letošní vítězkou Česko-Slovenské Miss a zdali se porota, do níž jste také usedla, trefila do vašeho tipu?

Víceméně ano, jen výsledné pořadí bylo trochu odlišné. I tak se ale má favoritka se soutěžním číslem 2. mohla těšit z úspěchu a stanout po boku finálové trojice. (úsměv)

Přestože Veronika Robotková získala „pouze“ titul MISS Sympatie, určitě splňovala všechny předpoklady k útoku na první trojici a patřila tak logicky i mezi naše favoritky.

Nespornou krásu všech zúčastněných podtrhovaly v průběhu finálového galavečera, jenž se nesl v duchu Jamese Bonda, nejen skvostné šperky Pandora, ale především koktejlky a společenské šaty z vaší dílny. Každá z dívek se tak velmi snadno mohla vcítit do role BondGirl. Nechala jste se v případě takto specifického večera s danou tématikou inspirovat právě bondovkami?

Trochu ano, a toto téma jsem se také snažila maximálně zachovat, přestože byla celá příprava o to složitější, aby jednotlivé materiály a šaty tvořily ucelenou kolekci v dané tématice. S navrhováním obecně problém nemám, ale skloubit jednotlivé faktory tak, aby tvořily celek, nebylo jednoduché. Přesto si myslím, že se vše nakonec podařilo (úsměv).

Jsme téhož názoru, ale prozraďte nám Zuzko, zdali jste jednotlivé šaty připravovala na míru, nebo mají dívky tak univerzální postavy, že jim v podstatě padne jakýkoliv model?

To by byla asi krásná představa, ale ne, tak jako připravuji šaty pro své zákaznice, i v tomto případě jsem šila na míru jednotlivě každé z dívek zvlášť.

Měli jsme možnost zhlédnout velice zajímavé kombinace, zkuste ale našim čtenářům přiblížit na jaké materiály jste ubírala svou pozornost?

Co se materiálu týče, velmi ráda pracuji s krajkou všech typů a hedvábím. Krajky již ovšem bylo až až (úsměv) a tak jsem sáhla po jednotvárnějších a příjemných látkách, které jsem vždy lehce oživila mým rukopisem. Přesto ale, jak jste si mohli všimnout, jsem se dala zlákat i některými druhy krajek a vytvořila tak navzájem si notující kolekci, kde si každý najde to své.

  

Kolik šatů celá kolekce obsahuje a jak dlouhou dobu vám zabrala samotná příprava?

Kompletní kolekce čítá na dvacet modelů, z nichž polovinu tvoří krátké šaty a koktejlky, které jste mohli vidět při zahájení finálového večera a společenské šaty, jež dívky oblékly v samotném závěru při vyhlašování výsledků. Samotnou přípravu jsem pak zvládla v rekordním čase jeden měsíc - byly to přípravy doslova ve dne v noci… (úsměv).

  

Kloubouk dolů Zuzko, a co vás čeká dál, co plánujete, na co se můžeme těšit?

Určitě plánování přehlídek, focení nových kolekcí a další příjemnosti spjaté s touto profesí nesmí chybět (úsměv). Ale jak už jsem naznačila v předchozím rozhovoru, je to i vlastní projekt ve spojitosti s Plzeň 2015 evropské hlavní město kultury, na kterém intenzivně pracuji, a jenž by měl být přínosem a přímou podporou pro již tvořící, ale i právě začínající návrháře z plzeňského kraje, kteří budou mít šanci se v módní branži lépe prosadit.

A otázka na závěr, máte v plánu navázat na svůj letošní úspěch a pokračovat ve spolupráci s Česko-Slovenskou MISS i v příštím roce?

Já doufám že ano. Alespoň na základě naší předchozí dohody by tomu tak mělo být. A vzhledem k oboustranné spokojenosti nám v další spolupráci nestojí nic v cestě (úsměv). 

Kde módní návrhářku Zuzanu Lešák Černou najdete?

Těšit se na vás dámy bude v plzeňském oděvním studiu v ulici Rooseveltova 9/10, kam můžete zavítat každý všední den od 10.00 do 17.00 hodin.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram