Balmain v Paříži: Podzimní a zimní kolekce pro milovníky koní i Francie

Balmain v Paříži: Podzimní a zimní kolekce pro milovníky koní i Francie

Jako by si návrhář Olivier Rousteing chtěl splnit své životní cíle. Jeho osud adoptovaného dítěte podle všech doplňuje každou přehlídku, kterou Olivier pro Balmain udělá. Podívejte se s námi na podzimní a zimní kolekci Balmain 2020.

Životní příběh bez Césara

Olivier Rousteig vyrůstal v adoptivní rodině jako jediné černošské dítě v čistě francouzské čtvrti. Ve svém životě se setkal s šikanou ze strany svých spolužáků, a ani v pozdějším věku to neměl rozhodně lehké. Stát se hlavním návrhářem pro Balmain bylo to nejlepší, co se mu kdy v životě stalo, a každou další kolekcí a přehlídkou se mu plní dětský sen. O jeho životě a cestě vstříc módnímu průmyslu vypráví i dokument, který byl letos nominován na cenu César (obdoba amerických Oskarů). Tuto nominaci film s názvem Wonder boy Olivier Rousteing, né sous X nakonec neproměnil, ale rozhodně stojí za zhlédnutí.

Olivier Rousteig na koni

V kolekci byla zobrazena směs francouzské všehochuti - krásné lovecké kabátky s páskem, lehké kabátky bez zapínání se složením na pásek, přehozy a kabátky v barvách velbloudí kůže, koňské vzory, vysoké jezdecké boty, barvy francouzské trikolóry a kabátky v mariňáckém military stylu. Ačkoli Rousteig zachoval v kolekci veškerý svůj obdiv, který ke francouzské módě chová, neubránil se doplnit kolekci i některými odvážnými kousky, jdoucí proti francouzské etiketě. Mezi těmito odchylkami bylo například dvouřadé sako s násobným zapínáním.

Experimenty v rámci francouzské tradice

Experimentovat se návrhář nebál ani z hlediska materiálu. V tomto smyslu se můžeme podívat například na oversized saka částečně tvořené z hedvábí nebo maxi skládané šaty ze stejně lehkého materiálu. Zajímavé byly také mikiny s vysokým límcem s klokaní kapsou, které návrhář vytvořil z PVC v odstínu své vlastní kůže. Celkově kolekce však zachovávala respekt i úctu k francouzské módě, která je špičkou světového módního průmyslu, a právě Olivier Rousteing je jedním z jejích největších milovníků.

foto: Daniele Oberrauch / Gorunway.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram