Bellu Hadid pro arabský Vogue vyfotil Karl Lagerfeld

Bellu Hadid pro arabský Vogue vyfotil Karl Lagerfeld

Zářijová čísla módních magazínů mívají důležitější význam než jakákoliv jiná. V Arábii se rozhodli na obálku otisknout krásnou modelku Bellu Hadid. Po kritice její sestry Gigi měla Bella o něco lepší zpětnou vazbu.

Gigi se ve Vogue Arábie ukázala v březnu tohoto roku. Získala za své fotky mnoho negativních reakcí, jelikož spoustě lidem nepřišlo v pořádku používat hidžáb jako módní doplněk či umění. Časopis tehdy kritiku přijal a hned v dubnovém čísle ukázal modelku Imaan Hammam a dále pak modelku Halima Aden i v zahalených pózách, což bylo čtenáři mnohem lépe přijato.

Časopis prochází mnoha změnami a také dělá velké pokroky. Je totiž jediným vydáním Vogue, které bylo nejprve publikováno digitálně a bylo také prvním Vogue, které reprezentovalo celý region. Nakonec se proto na Blízkém východě rozhodli uvést jeho vydání ve dvou jazycích, arabštině a angličtině.

Před pár dny bylo zveřejněno zářijové vydání, tentokrát s mladší ze sester Hadid, kterou vyfotil Karl Lagerfeld. Asi se nikdo nebude divit, že má na sobě oblečení značky Fendi. Společně s tím má krátký černý sestřih, ale žádný hidžáb. Bella má na sobě skromné a jemné modely, na titulce pak i síťku přes obličej.

Stejně jako Gigi i Bella vykládají o svých palestinských kořenech, i když není zcela zřejmé, zda byly vychovávány v islámské víře. V lednu tohoto roku navíc sestry oznámily, že jejich otec Mohamed Hadid je muslim, stejně jako přítel Gigi, Zayn Malik. „Necítím se oddaným muslimem, ale jsem velmi hrdý na své kořeny," řekl pro časopis Modern Luxury Mohamed.

en.vogue.me

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram