Bermudy: od britského námořnictva po přehlídková mola

Bermudy: od britského námořnictva po přehlídková mola

Původ bermud sahá do koloniálních dob britského námořnictva a dnes se staly populárním trendem přehlídkových mol. S čím je ale kombinovat a jsou pouze záležitostí teplého období?

Bermudy, krátké kalhoty, které se staly národním mužským oděvem na Bermudách. Jsou součástí každodenního podnikatelského života, slouží jako uniforma, ale také jako neformální vycházkové a večerní nošení. Bermudského byznysmena pravděpodobně potkáte v těchto krátkých kalhotách různých barev spolu s košilí, sakem, kravatou, společenskými botami a podkolenkami. Bermudské šortky by měly končit přibližně 3 palce nad koleny, tudíž zhruba 7,5 cm s hladkým zakončením lemu jako u formálních kalhot. Měly by mít dvě kapsy vpředu a dvě všité na zadní části. Jejich historie však nezačala na tomto místě, ale ve Velké Británii u královského námořnictva Royal Navy. Britští vojáci, kteří byli zvyklí na chladné počasí, se najednou ocitli v tropických oblastech, a tak dlouhé kalhoty nahradili krátkými. Dodnes jsou součástí uniforem námořnictva i některých policistů.

Bermudy se staly oblíbeným oděvem i u dam a v letošním roce budou nejvíce módní záležitostí. Nenosí se jen v teplých měsících, ale i v zimě. Ty jsou vyrobeny samozřejmě z teplejšího materiálu, jako je například kůže. Jak je ale nosit?

S rozhalenkovou košilí či rolákem

Bermudy a jemná hedvábná či bavlněná košile je ideální kombinace. V zimě přes sebe přehoďte ještě kardigan a kabát ¾ délky. Vhodnou obuví budou volné kozačky pod koleny či kotníkové kozačky. V zimě nechte vyznít kožený materiál v zemitých barvách, jako jsou odstíny hnědé, tmavě modré či černé. A pokud nevlastníte košili, vhodným oděvem k bermudám je i huňatý rolák, který vás v chladném počasí zahřeje.

Až se oteplí…

Zanedlouho se budeme moct těšit z teplého počasí, a tak budou krátké kalhoty vhodné k basic tričku a lehkému blejzru. Bermudy doplňte o masivní pásek a nazujte tenisky ve stylu Converse. Rošťácký a chic outfit do teplých dní.

Zdroj: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram