Brandon Maxwell představil kolekci zahalenou do černo-bílých odstínů

Brandon Maxwell představil kolekci zahalenou do černo-bílých odstínů

V rámci newyorského týdne módy představil americký módní návrhář Brandon Maxwell novou Ready-to-Wear kolekci. Barevná paleta se točila okolo minimalistické černé a bílé.

Brandon Maxwell, kreativní ředitel a zakladatel stejnojmenného módního domu, vytvořil kolekci, která se vracela k samotným základům. Ačkoliv byla značka založena v roce 2015, stihla si za tu dobu vybudovat velmi silné místo na poli módního průmyslu. Nejdůležitějšími barvami se v nové Ready-to-Wear kolekci staly černá a bílá, což je návrhářova oblíbená kombinace. 

Návrhář trávil několik posledních měsíců mezi New Yorkem a Longviewem v Texasu, kde se jeho matka léčila s rakovinou prsu. Všechny pocity z tohoto období posléze vyjádřil v samotné kolekci, kdy se snažil vytvořit jakési 'ochranné' oděvy v převážně neutrálních barvách. Na přehlídku si Brandon Maxwell pozval jen 200 hostů, kteří se shromáždili v bílo-zlaté hale, jež byla postavena speciálně pro show. 

Důraz byl v nynější kolekci kladen především na štíhlý vosí pas, který byl zdůrazněn pásky nebo upnutým materiálem kolem pasu. Nechyběly zde ani elegantní dlouhé kalhoty, útlé róby a sukně, blůzky a roláky. Několik modelů působilo sportovním dojmem - zvláště pak černé šaty s detaily zipů, šortky, sukně a péřové bundy.

Ke konci přehlídky se Maxwell přeci jen rozhodl obdařit nás barvami v pravém slova smyslu. Nejdříve přišla na řadu saténová pastelově modrá halenka s dlouhou sukní a páskem a posléze vynesla modelka Grace Elizabeth svítivě růžovou róbu s detaily v pase. Následovaly saténové kalhotové kostýmky v opět svítivě růžové a zelené barvě. Při samotném defilé se po boku Brandona Maxwella objevila jeho matka, což bylo příjemné zakončení přehlídky.

Vogue.com, Footwearnews.com, WWD.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram