BULGARI HOTEL LONDON A YINKA ILORI SPOLEČNĚ OSLAVUJÍ 10. VÝROČÍ  HOTELU

BULGARI HOTEL LONDON A YINKA ILORI SPOLEČNĚ OSLAVUJÍ 10. VÝROČÍ HOTELU

Londýnský hotel Bulgari v Knightsbridge od září nově spolupracuje s všestranným umělcem a designérem Yinkou Ilori.

Zdroj: se svolením Bulgari

Svěží podoba odpoledního čaje

Moderní italský hotelový řetězec najal Yinka Ilori, britsko-nigerijského umělce a designéra, sídlícího v Londýně, aby vtiskl novou podobu tradičnímu stojánku na podávání odpoledního čaje. Výsledné umělecké dílo stylově podtrhne 10. výročí tohoto oblíbeného hotelu. Dílo Yinka Ilori X Bulgari Hotel London Afternoon Tea bylo oficiálně představeno v pátek 16. září. Ve stejném termínu byla zahájena Yinkova první instituční výstava v Design Museum, brzy se totiž ve městě uskuteční London Design Festival a Frieze Art Fairs. Yinkův hravý styl oživuje veřejný prostor. Umělec v něm pracuje s ikonickou kombinací barev a vzorů. Díky prosklené fasádě z geometrických tvarů a výraznému vizuálnímu stylu je jeho dílo v londýnském hotelu Bulgari velmi snadno rozpoznatelné.


Zdroj: se svolením Bulgari

Stojánek, jako z Alenky v říši divů

V centru pozornosti zde stojí speciálně navržené stojánky k odpolednímu čaji. Jejich návrh pracuje s designem navzájem propojených koulí. Motiv uměleckého díla, vytvořeného při speciální příležitosti 10. výročí, najdeme i v dalších prostorách hotelu – třeba v podobě nové svěží podoby fasády nebo na lněných ubrouscích, které lze v limitované dárkové edici také zakoupit. Cukroví k odpolednímu čaji, inspirované jedinečným Yinkovým designem, tvoří ve spolupráci s umělcem italský vrchní cukrář a mistr chocolatiér Gianluca Fusto. Yinka Ilori říká: „Velice mne těší, že jsem mohl při příležitosti 10letého výročí spolupracovat s londýnským hotelem Bulgari. Mé návrhy v tomto případě oslavují londýnskou kulturní mozaiku a radost, kterou cítíme, když se setkáváme u společného jídla. Design stojánků na čaj vychází ze sférické geometrie a symbolizuje setkávání nejrůznějších kultur. Věřím, že se u nich lidé budou v hotelu setkávat a vychutnají si živoucí a pestrou atmosféru odpoledního čaje.”


Zdroj: se svolením Bulgari

Cukroví, jako umělecké dílo

Generální manažer Kostas Sfaltos dodává: „Yinka nás nadchnul svou posedlostí barvami, jedinečným optimismem, skrývajícím se v jeho výrazné a moderní práci, i způsobem, jakým oslavuje různorodost této metropole. Jeho práce s barvami je paralelou k historickému odkazu klenotnického domu Bulgari, který proslul mistrovským zpracováním pestrých drahých kamenů. Je také v souladu s barevnými designovými změnami, které jsme v londýnském hotelu Bulgari v několika uplynulých letech zrealizovali.”Cukroví, jehož autorem je vrchní cukrář a mistr chocolatiér Gianluca Fusto, přináší podzimní kombinace italského sušeného ovoce s mandlemi, pistáciemi, lískovými oříšky a arašídy. Jeho design doplňuje výraznou geometrii a moderní barvy Yinkových skulpturálních stojánků na odpolední čaj. Výběr italských sladkostí zahrnuje kousek s názvem “Pistacchio” (cukroví z odpalovaného těsta plněné pistáciovou pěnou, nugátem a praženými ořechy) či “Mandorla” (kombinující pomerančové čajové pečivo, mandlový krém a naložené pomeranče). 


Zdroj: se svolením Bulgari

Odhalení nových prostor hotelu

Další novinkou je odhalení prostor Bulgari Lounge, jejichž interiér byl při příležitosti výročí nově upraven. V Bulgari Lounge se můžete během celého dne stylově najíst v příjemné a elegantní atmosféře „obývacího pokoje” v italském stylu. V chladnějších dnech zde oceníte hřejivý krb. Odpolední čaj Yinka Ilori X Bulgari Hotel London Afternoon Tea si v hotelu můžete vychutnat od 19. září 2022, od pondělí do neděle, v době mezi 14:00 a 17.00. Pouze po předchozí rezervaci, cena od £95 za osobu.  Limitovaná edice čítající 200 kusů dárkových setů (4 ks, 50x50 cm) ubrousků je v prodeji přímo v cukrářském koutku Bulgari Lounge v londýnském hotelu Bulgari, online prostřednictvím hotelového obchodu se suvenýry https://bulgarihotellondon.giftvouchers.uk.com/ s doručením ve Spojeném království a na https://shop.yinkailori.com/ pro dodání do zahraničí.  

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram