Česká móda se ve velkém nabídne Paříži

Česká móda se ve velkém nabídne Paříži

Návrhářky Petra Ptáčková a Martina Špetlová nebo také značka Chatty se již v říjnu představí na nejprestižnějším módním týdnu „velké čtyřky“.

Na nadcházejícím pařížském fashion weeku, který je nejen považován za nejprestižnější módní týden „velké čtyřky“, ale je také hlavním obchodním kanálem pro nákupčí módy a oděvní značky z celého světa, se v prvních dvou říjnových týdnech se ctí představí i česká móda.

Na pařížském fashion weeku se představí hned tři návrhářky, které na sebe již tradičně poutají pozornost i během jednoho z největších týdnů módy u nás.

  
                                     Chatty S/S 16 na MBPFW 2015

Obrovskému zájmu se tak logicky těšily i při letošním ročníku Mercedes-Benz Prague Fashion Week 2015, který byl pro některé zcela zlomovým, zvláště pak pro značku Chatty autorského dua Radka SirkováAnna Tušková, jejichž kolekce vzbudila okamžitý zájem Becc Gray, majitelky PR a konzultační agentury Bloody Gray, která byla jedním z oficiálních mezinárodních hostů letošního MBPFW a značku Chatty, jíž čeká ve Francii velká premiéra, bleskově zařadila do svého showroomu v rámci pařížského fashion weeku S/S16.

Vedle značky Chatty, ale na pařížských molech stanou i dámy, které pro Paris Fashion Week nejsou žádnými nováčky. A sice Martina Špetlová, která již několik let spadá do portfolia Bloody Gray anebo talentovaná Petra Ptáčková, která bude své kolekce v Paříži prezentovat již potřetí.

  
                             Martina Špetlová S/S 16 na MBPFW 2015

  
                              Petra Ptáčková S/S 16 na MBPFW 2015

A přestože česká móda není pro pařížský fashion week žádnou neznámou, může být náležitě pyšná na skutečnost, že zde bude vůbec poprvé zastoupena v takovém rozsahu.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram