Česká značka Bohempia - nejenom boty z konopí

Česká značka Bohempia - nejenom boty z konopí

Bohempia je česká inovativní značka, která se zaměřuje na práci s jedním z nejekologičtějších materiálů, a tedy technickým konopím. Vyrábějí nejenom dnes už známé tenisky, ale také oblečení a doplňky.

Jednou z největších výhod konopí je jeho udržitelnost a poměrně nenáročné pěstování. Oproti bavlně spotřebuje mnohem méně vody při růstu, je šetrnější k půdě a při jeho úpravě není potřeba používat téměř žádné chemikálie. A protože se jedná o přírodní materiál, jeho funkčnost a pohodlnost je na mnohem vyšší úrovni než u polyesterových materiálů. Konopí má přirozenou termoregulovanost, je savé a pevné. Samozřejmě, jako každá věc potřebuje svou péči, ale kvůli jeho větší výdrži je jeho používání jednou z cest, jak bojovat s konzumem.

Všechno zboží je vyráběno v Čechách nebo ve Střední Evropě, takže jeho koupí nepodporujete vykořisťování levné pracovní síly v rozvojových zemích. Také při transportu se díky tomu uhlíková stopa snižuje na minimum. Začíná se od hrubého konopného vlákna, které si firma Bohempia dále sama zpracovává, ať už jde o předení, tkaní nebo barvení.

Co se týče designu, můžete se spolehnout nejen na funkčnost a pohodlnost, ale také na stále více oblíbený styl minimalismu a jednoduchost. Jednotlivé kousky můžete lehko kombinovat a neopustí vás po jedné sezóně. Vybrat si můžete mezi několika typy tenisek pánských i dámských, třeba i barefootovými, ale i mezi krásnými tričky nebo třeba ledvinkami.

Prodejnu Bohempia najdete na Sokolovské ulici v Praze, ale všechno si můžete objednat i na jejich eshopu. A v prosinci dokonce posílají za každý jeden nákup tenisek sto korun na projekt Nocleženka, který pomáhá lidem na ulici a zajišťuje jim nocleh. Firmu s takovým smýšlením stojí za to podpořit, nemyslíte?

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram