Češky objevují chutě třebíčské whisky, milují ji i ve světě

Češky objevují chutě třebíčské whisky, milují ji i ve světě

Pokud byste hledali nápoj pro dámy, jistě byste sáhli po šampaňském či dobrém víně. Věděli jste ale, že i pravé dámy nepohrdnou něčím ostřejším? A tak se zrodila pravá česká whisky Trebitsch, kterou podle všeho milují nejen muži, ale i ženy. Takže dámy a pozorní pánové, zbystřete! Více v článku.

Konec klišé, přichází třebíčská ječná whisky

Víno, šampaňské, růže a červená barva aneb ideální dámský večer. Ale však i ženy si potřebují občas pořádně okořenit život, a tak se zdá, že přichází konec této ohrané klasice - Češky totiž objevují kouzlo whisky. A tento nápoj nemůže být jen tak nějaký, česká žena si totiž potrpí na jemnosti a luxusu. A tak se zrodila Trebitsch Czech Single Malt Whisky. Malý projekt, který však nakonec sklidil obrovský úspěch, to je příběh Trebitsch Whisky. Nápad se zrodil v hlavě Tomáše Dyntara, který si chtěl otevřít bar, ve kterém by se prodávala jeho vyráběná whisky. Málokdo tušil, že se právě ona stane hlavním třebíčským lákadlem a bude sklízet úspěch ve světě, a to i u jiné specifické skupiny, než byste čekali. Trebitsch whisky milují i ženy. Může za to její specifická chuť, která je určena způsobem pálení a způsob, jakým se zachází s ječným sladem. Ten samozřejmě pochází z Čech, Trebitsch Whisky je totiž založená na výhradně českých surovinách. Nápoj je jemně nakouřený rašelinou z Čech a voda, která se při výrobě používá pochází z regionální vody, která je vhodná pro kojence. Možná to je i důvod, proč je tak jemná a její chuť a vůně přitahuje jak ženy, tak muže.

„Je pravda, že tento nápoj může být ostřejší neboť v něm bývá cítit kouř, který některé ženy nenadchne. Naše 40% Trebitsch Czech Single Malt Whisky je naopak přístupná. V chuti můžete najít tóny vanilky a ovoce,“ říká Tomáš Dyntar.

Někdo to rád ostré, jiný volí jemnější

Právě první zkušenost s příliš ostrou whisky často odrazuje od další konzumace. S whisky je to ale stejné jako s vínem, musíte sama vyzkoušet, co vám sedne, co vám chutná. Co ale může zásadně tento požitek ovlivnit, je to, jak whisky servírujete, či jak ji vlastně pijete. Správně by se měla whisky konzumovat ze skleničky tulipánového tvaru, ale není to podmínkou, co je však zásadní – single malt whisky se nepije s ledem! Sklenička by měla být při normální pokojové teplotě. Je to proto, aby chlad nezabránil uvolňování aroma z whisky.

„Když vnoříte nos do sklenice, ucítíte celou řadu vůní. Dejte si načas. Pak se napijte, pět až deset vteřin whisky promíchejte v ústech a polkněte. Při degustaci vychutnávejte, zkoumejte a objevujte. Whisky zrála roky v sudech, a byla by škoda ji do sebe jen tak kopnout,“ radí Tomáš Dyntar.

Myslete na svého partnera

A pokud je pro vás surová whisky přeci jen silné kafe, nechte se inspirovat několika koktejly, které připravíte právě z Whisky. Nemusíte se tedy držet klasických otřepaných drinků jako Mojito nebo Cuba libre. V historickém centru Třebíče a od října i v centru Prahy vám obsluha obsluha Trebitsch Whisky baru namíchá třeba drink Manhattan rye nebo Just Single. Přece jen není tento nápoj pro vás a raději zůstanete u vína, nevadí. Naše rady si ale rozhodně vezměte k srdci, pokud sama neholdujete whisky, určitě tuto českou kvalitu Trebitsch Whisky´ocení váš partner.

„Dámy často objednávají whisky pro svého partnera nebo tátu. Překvapuje mě ale, že stále častěji kupují whisky na večer s kamarádkami, nebo dokonce do své sbírky,“ říká provozní ředitel společnosti Trebitsch Holding Ondřej Chládek.

Češi ve světě

Poptávka po Trebitsch whisky se zvyšuje, a to nejen v dámské populaci a nejen v Čechách. Díky Trebitsch Whisky se Česko začíná prosazovat i ve světě. Pijí ji například v USA, Japonsku, Jižní Korei, Číně či na Balkáně. A ve firmě plánují i nadále expandovat. Do příštího roku by se měla produkce až ztrojnásobit. Není divu, Trebitsch whisky totiž sklízí nebývalé úspěchy. V roce 2017 získala při degustaci v michelinské restauraci v restauraci Edmundo bistro de Luxe v Birminghamu ocenění Nejlepší mladý vzorek a letos si odvezla zlatou medaili z Londýna z jedné z nejprestižnějších soutěží lihovin na světě, kde jsou porotkyně výhradně ženy. Whisky se pyšní také certifikátem, který potvrzuje, že je vyráběna v košer kvalitě. A tak nezbývá, než popřát třebíčské whisky spousty dalších úspěchů a dámám, aby se nebály ochutnat toto "české zlato".

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram