Chanel pozval v nové haute couture kolekci své diváky na svatební obřad

Chanel pozval v nové haute couture kolekci své diváky na svatební obřad

Kreativní ředitelka Virginie Viard předvedla v rámci couture týdne módy celkem dvaatřicet modelů. Některé jsou inspirované klíčovými kousky značky Chanel a jiné odhalují zcela novou tvář módního domu. 

Zdroj: Vogue.com

Couture kolekce módního domu Chanel byla inspirována svatební hostinou - letní oslavou v úzkém kruhu přátel a rodiny. Kreativní ředitelka Virginie Viard se nechala v rozhovoru před přehlídkou slyšet, že má velmi ráda rodinná setkání, když se všechny generace sejdou. I Chanel je pro ni jako rodina, proto pojala kolekci tímto způsobem.

„Věděla jsem, že nemůžeme uspořádat velkou show a že budeme muset vymyslet něco jiného. Proto jsem přišla s nápadem malého průvodu, který by sestoupil ze schodů v Grand Palais a prošel pod květinovými klenbami. Jako na rodinné oslavě nebo svatbě,” řekla Virginie Viard.

Přehlídka byla prezentovaná kvůli koronavirové pandemii opět virtuálně, stejně jako předchozí kolekce. Módní dům se musel naučit dálkově pracovat se svými bohatými zákazníky. Doba jim ale také nahrává - v této době se mnoho lidí chce oblékat noblesněji, protože chtějí utéct od reality do svého světa. Virginie Viard pro takový typ zákazníků vytvořila pohádkové modely. Dodala ale, že nevytvořila oděvy pro klasické luxusní svatební obřady, ale dodala jim více bohémského ducha. Místo svatby v Ritzu se tak jedná spíše o zobrazení svatby nebo rodinné oslavy na vesnici nebo v menším městě.

V kolekci nechybí malé černé šaty, dlouhé svatební róby, bohaté tylové sukně, ikonická tvídová saka a sukně nebo kalhoty, topy, halenky s balonovými rukávy či nápadité věnečky na hlavách. Zákazník má na výběr ze širokého spektra oděvů. 


Zdroj: Vogue.com


Zdroj: Vogue.com


Zdroj: Vogue.com


Zdroj: Vogue.com


Zdroj: Vogue.com


Zdroj: Vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram