Chiara Ferragni proti šikaně

Chiara Ferragni proti šikaně

Italské blogerce, módní ikoně a návrhářce jsme se nedávno věnovali hlavně kvůli její nové kolekci oblečení a bot. Nyní ale Chiara využila své popularity k osvětě a spojila své jméno s neziskovou organizací Stomp Out Bullying.

Na své stránce theblondesalad.com začala prodávat sobě podobnou panenku v hodnotě 35 euro, z čehož jde velká část americké neziskovce s heslem Konec šikaně, která se celosvětově věnuje osvětě mezi mladými lidmi a dětmi.

 

Chiara se do projektu zapojila i proto, že je velmi sledovaná na sociálních sítích a s kyberšikanou se často setkává. Nenávistné anonymní komentáře jsou na internetu tak časté, že se s nimi téměř nedá bojovat. Jedině prevencí, tedy již od útlého věku vysvětlovat dětem, jak fungují mezilidské vztahy. Ogranizace Stomp Out Bullying se zaměřuje také na vysvětlení a seznámení s LGTB komunitou, trans lidmi, bojuje proti rasismu, homofobii a nenávisti.

Panenky s Chaiřinou podobou byly téměř okamžitě vyprodány a o kampani se díky její pomoci dozvědělo několik milionů lidí, kteří ji na sociálních sítích sledují. Chiara se tedy začlenila do společnosti celebrit, které se zajímají o globální svět a jeho kontext. Kéž by bylo víc tak Chiar, Angelin Jolie, Leonardů diCapriů nebo Emm Watson.

 

photos: instagram.com, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram