City Souls: charitativní kolekce, která je originální i nositelná

City Souls: charitativní kolekce, která je originální i nositelná

Právě nyní přichází do prodeje v pořadí již druhá charitativní kolekce, za kterou stojí projekt City Souls. Těšit se můžeme nejen na modely mladých českých designérů, tentokrát se na ní totiž podílelii blogeři a další podporovatelé z módního světa.

Chceme ukázat, že móda není jenom o lidské kráse, ale může mít i rozměr férové pomoci. Tvorba a práce nás baví a když má další přesah a napraví křivdy, které lidským přičiněním vznikly jinde, je to ten nejlepší pocit. Proto náš City Souls vznikl, říká Katarina Král, iniciátorka projektu.

Také letošní kolekce byla vytvořena na podporu psích útulků. Do její tvorby se zapojili např. značky MIRKA HORKA, LaFormela, Chatty, Odivi nebo Awkward, z řad návrhářů to byli Hana Frišonsová, Miro Sabo, Monika Krobová, Tereza Rozálie Kladošová, Daria Makeeva a Jiří Kalfař. Všechny modely si zachovaly rukopis svého tvůrce, ale zároveň jsou praktické a nositelné. V sortimentu navíc najdete jak oblečení pro běžné denní nošení, tak slavnostní večerní šaty.

Novinkou je limitovaná edice triček. Ty projektu věnovala značka H&M a autorskými potisky je opatřily české a slovenské blogerky. Ke každému návrhu navíc připojily krátký příběh o jeho vzniku.

Velmi praktický doplněk připojil ke kolekci internetový obchod ZOOT. Jedná se o plátěné tašky se dvěma různými motivy vyrobené v rámci aktivity ZOOT DOBRO v lokální dílně na severu Čech.

K dostání bude celá kolekce City Souls v těchto kamenných prodejnách: Czech Labels&Friends v Praze, Kontakt v Bratislavě a Wolfgang v Brně.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram