Converse X paria/FARZANEH vzdává hold íránské kultuře

Converse X paria/FARZANEH vzdává hold íránské kultuře

Klasika se potkává s moderní funkčností v nové kolaboraci Converse a londýnské designérky Paria Farzaneh. Jde už o druhou spolupráci, která znovu vzdává hold estetice 90. let a íránské kultuře.

Foto: se svolením Converse

Značka Converse má opravdu nabitý program. Letos 9. září jde do prodeje nová kolekce, která vznikla z kolaborace Converse a londýnské designérky Parie Farzaneh. Ta čerpá ze svého kulturního dědictví, a tak se i v kolekci prolínají orientální prvky. V kolekci navíc nenajdete pouze boty, ale i trička a mikiny. Oblečení je také orientálně motivované. Hraje si se zajímavými materiály, jako je například kašmír. Přidává i moderní prvky jako neonové nápisy a oversized střihy.

Foto: se svolením Converse

Paria Farzaneh je jednou z nejzajímavějších designérek současnosti, která se nebojí navrhovat i pánské kolekce. Ráda si hraje s perskými symboly, které přenáší natextilie. Novému modelu Pro Leather X2 Tech přiřadila štíhlou neoprenovou siluetu, která je obalena ochrannou ulitou zakončenou zipem. Dvě barevné varianty s jemným barevným gradientem mají semišové detaily. Vše doplňuje jemný kašmírový vzor, který se vrací vzpomínkami do Íránu.

Foto: se svolením Converse

Druhou novinkou, kterou si pro nás letos Converse připravilo, je nová RENEW kolekce, která už od roku 2017 posouvá možnosti udržitelných materiálů. Najdete v ní například klasické Chuck 70, které jsou ze 100% recyklovaného plátna.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram