Couture kolekce Fendi 2019 je inspirována českým malířem

Couture kolekce Fendi 2019 je inspirována českým malířem

Modní dům Fendi představil novou Haute Couture kolekci v čele s geniálním Karlem Lagerfeldem, kterému byl inspirací český malíř František Kupka.

V Paříži se dne 4.července 2018 všichni přítomní na přehlídce Fendi zajímali, kdo je čech František Kupka. Český malíř z období kubismu byl hlavní inspirací kreativního ředitele Karla Lagerfelda. 

Překvapivě poetický vzhled celé kolekce se zaměřuje na zdůraznění  klasické ženské krásy jako je útlý pas a výrazná ramena a boky. Decentní střihy sahající většinou do půlky lýtek odkazují na počátek 20.století, kde se kladl důraz, stejně jako u Fendi, na propracování materiálů. Karl Lagerfeld se při tvoření obrátil na obrazy kubistického malíře Kupky a vybral si velmi barevné motivy, které proplouvají celou kolekcí.  Každý model je unikátním uměleckým dílem a to zejména v případě duhových šatů a kožešin. Kolekce se po té odebírá k pastelovým odstínům, ale i temně černé. 

  

Český malíř František Kupka byl jedním z hlavních průkopníku abstraktního umění a ve své době byl kontroverzním grafikem. Do historie se zapsal svou abstraktní verzí kubismu. Jak je vidět, tak jeho díla ovlivňují v různých směrech dodnes. Módní dům Fendi platí za jednu z nejvlivnějších značek v luxusním oblékaní a tato Haute Couture 2019 kolekce to jen potvrzuje.

  

Precizní zpracování kožešiny, korálků a nášivek je naprostým mistrovským dílem. Výsledkem je romantický vzhled s moderním pojetím střihů a materiálů s odkazem na dobu, kdy se ženy ještě oblékaly jako dámy.

  

 

 
 Zdroj: Vogue.com
Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram