Derek Lam podruhé v řadě neprezentoval na velkém přehlídkovém mole

Derek Lam podruhé v řadě neprezentoval na velkém přehlídkovém mole

Americký módní návrhář už podruhé za sebou zariskoval a vyhnul se několika stovkám objektivů a vlivu sociálních sítí během prezentace na velkém přehlídkovém mole. Vyplatil se tento risk?

Derek Lam je známý pro své jednoduché a velice kvalitní modely. Bývalý kreativní ředitel úspěšného brandu Tod´s se rozhodl již podruhé v řadě pro skromnější prezentaci - podzimní kolekci 2019 představil v newyorském studiu, což se opětovně ukázalo jako velmi chytrý tah.

Lam ve svých kolekcích často sází na jistotu, proto se ani pro tentokrát nedala očekávat žádná velká překvapení. Důraz na pohodlnost, minimalismus, vysoká dávka praktičnosti a luxusní látky, kdy většina z nich pochází z italské výrobní společnosti Loro Piana, nejen tím se pyšní i kolekce pro podzim a zimu 2019.

Na první pohled velice výrazné kousky jsou vyrobeny z bavlněného plátna a lnu, v kolekci si všimneme různých odstínů khaki a šedé barvy, objeví se také červená či fialová, modely doprovází sebevědomé střihy. Nechybí boty na platformě a vysokých podpatcích.

Kolekce, čítající skoro čtyřicet modelů, se pyšní áčkovými sukněmi, vlněnými kabáty s výraznými rameny a ozvláštněnými kapsami pomocí různých detailů. K vidění jsou velké svetry, zajímavé vesty, široké kalhoty či kožené přepásané šaty zvýrazňující ženskou siluetu. Tedy přesně takové, jaké mají Derekovy zákaznice nejraději.

vogue.com, wwd.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram