Diamanty z Ruska oficiálně přestane nakupovat společnost Tiffany & Co.

Diamanty z Ruska oficiálně přestane nakupovat společnost Tiffany & Co.

Tiffany & Co. se v posledních dnech dostává pod velký tlak společnosti, která žádá zastavení prodeje produktů pocházejících z Ruska. Přidávají se tak k dalším klenotníkům, kteří dělají krok na podporu Ukrajiny.

zdroj: se svolením značky

Tiffany je druhým velkým klenotníkem se sídlem v USA, který se rozhodl zamezit nákupům drahokamů z Ruska. Před ním se k situaci stejně postavila společnost Signet Jewellers Ltd., která je vlastníkem společností Zales a Kay Jewellers.

Omezení se vztahují na nově vytěžené drahokamy z Ruska, což znamená, že již zpracované diamanty z téže země budou v jejich obchodech v podobě jednotlivých šperků stále k dispozici ještě po dobu nejméně několika měsíců. Jedná se o šperky, které se začaly prodávat před začátkem války na Ukrajině.

Oznámení společností Tiffany a Signet sice znamenají, že aktuálně vytěžené ruské diamanty nebudou odkupovat, v praxi však klenotníci nakupují broušené, leštěné a opracované diamanty, které se na trh dostaly před několika týdny nebo měsíci. Celý proces od těžby, opracování až po finální prodej v dalších zemích obvykle trvá minimálně tři měsíce.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram