Dnes startuje Prague Design Week 2017

Dnes startuje Prague Design Week 2017

Akce, která skýtá instalace 82 designérů rozložených na čtyřech podlažích pražského Tančícího domu, právě startuje a potrvá celý tento týden.

Čeští i zahraniční umělci v podobě návrhářů, řemeslníků i studentů designu přináší do Prahy to nejlepší ze své tvorby. K vidění jsou netradiční interaktivní expozice s využitím moderních technologií, i tzv. zelená témata a kolekce čerpající inspiraci v řemeslné výrobě.

Kromě prodejní výstavy můžete navštívit doprovodný program v podobě přednášek, kina i worshopů s autory děl. Celotýdenní vstupné zahrnuje i dvojjazyčný katalog sloužící jako průvodce přehlídkou.

Co by vás mohlo na Prague Design Weeku zaujmout je například Mickeyphon, který vyhledává zvuky z okolí, otáčí se za nimi, sampluje je a mění v rytmické hudební sekvence. Plastika ve tvaru hlavy myšáka Mickeyho, vytvořená pro společnost Disney skupinou panGenerator, zvukovou show také doplňuje vizualizacemi na svém displeji.

Audiovizuální prvky využila i Škoda Auto se svým projektem Hlas lesa. Expozice „palouček klidu“ umožní zájemcům sestavit si dokonalou kombinaci zvuků zvířat nebo šumění lesa a potůčku. Chybět však nebudou ani expozice uměleckých objektů vytištěných na 3D tiskárně – například Jsem.studio ukáže milovníkům designu své 3D šperky a světelné objekty.

Klasickou řemeslnou tvorbu přinesou například studenti ateliéru Design skla Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně nebo také kolekce sklenic na víno s názvem After 5pm z dílny newyorského designéra Yu Ronga. Nebudou chybět ani dřevěné kousky a mnoho dalšího. Seznam všech 82 vystavovatelů s detailním programem najdete na stránkách samotné akce PragueDesignWeek.cz.

PragueDesignWeek.cz

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram