Dominance zimní módy 2020: svetry, které nebudete chtít sundat

Dominance zimní módy 2020: svetry, které nebudete chtít sundat

Svetry jsou hlavní dominancí zimní módy. Nejen, že naprosto plní praktickou funkci zahřátí, ale při správné kombinaci jsou vhodné pro každou příležitost – ať už do práce či na vánoční večírek. Ukážeme vám, které nejvíce lahodí ženským křivkám.

Balónové rukávy

Tak jako se rozšiřují nohavice u kalhot a ženy čím dál tím více sahají po boyfriend džínách, zvonáčích či palazzo a culottes střihu ve společenské verzi se rozšiřují rukávy i u svetrů a je to zatraceně ženské! Ačkoliv slim zakončení je stále v kurzu, čas od času potřebujeme trochu té „volnosti“. Na ženské postavě krásně vynikne svetr s přiléhavým stojáčkem, balónovými rukávy, které se na konci zužují, a především s projmutým pasem rozšiřující se na bocích. Peplum styl, který podtrhne všechny ženské křivky, tak se je nebojte přiznat! Široké rukávy skvěle vyniknou i na svetru s vysokým huňatým stojáčkem či silně spuštěnými rameny. Této sezoně nejvíce sluší výrazné barvy, jako je fuchsiová, fialová, smaragdová, či naopak nude tóny. Nebojte se celý outfit stylizovat do jednoho spektra barev. Kombinace hnědé, bílé a slonové kosti či šedé, béžové a bílé barvy působí velmi minimalisticky a čistě. Nezapomeňte outfit rozzářit zlatými doplňky, ať už masivními náušnicemi v geometrických tvarech nebo dlouhým řetízkem s medailonkem, který propůjčí vysokému stojáčku tu pravou noblesu.

 

Knoflíky v hlavní roli

U širokých rukávů ještě chvilku zůstaneme, ale budeme zkracovat délku zad. Zakasané dlouhé svetry za páskem v kalhotách či ve ¾ sukních vypadají sexy, ale ne vždy se nám to podaří nastylovat. Některá délka svetrů je opravdu velmi dlouhá a dochází pak k nevzhledné úpravě, pokud trváme na tom, aby byl svetr uvnitř spodní části oblečení. Krátký svetr s knoflíky a výstřihem do V bude přesně pro vás. Knoflíky se krásně vyjímají jak v žebrované bavlněné směsi, tak v měkkém úpletu. Svetřík krásně doplní saténová sukně ke kolenům či v kožené verzi áčkového střihu.

Dominantní záda

Že nemáte co do výstřihu dát, či naopak jste majitelka velkého poprsí, které chcete trochu potlačit? Užijte si hluboký výstřih, ale na zádech. Elektivním prvkem bude kroucený uzlový detail, krajkové lemování nebo výrazná mašle. Oživí basicový outfit, a i jinak obyčejný svetr může udělat parádu na vánočním večírku či silvestrovské párty. Na detailech zkrátka záleží.

Copánkový vzor

Zimní móda má opravdu šmrnc. Vrstvení a nespočet vzorů horních částí oděvů, které lze různě kombinovat, nás ženy zkrátka baví. A s příchodem zimy jsme i více romantické a rozněžnělé. Copánkový vzor na měkkých úpletech je toho příkladem. Vynikne jak na dlouhém kardiganu bez knoflíku, tak s nimi či na krátkém svetru obepínající postavu slim střihu. Jen pozor, abyste nepřestřelily. Vzor už je sám o sobě velmi výrazný, a tak se nejvíce hodí ke casual džínům či kalhotám nebo k upnuté sukni bez aplikací.

Zdroj: reserved.com; hm.com; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram