Dvoupodlažní pojízdný dům vám vyrazí dech

Dvoupodlažní pojízdný dům vám vyrazí dech

Rekreační vozidlo maskované jako malá chalupa můžete dopravit, kam vás jen napadne. V dřevěném obydlí se vyspí až osm osob.

Escape One XL je název pojízdného domu, který byl představen tento měsíc studiem Escape Homes. „Měří necelých 400 čtverečních stop, je to malý dům na kolech, ve kterém může spát až osm osob a rozšiřuje organický design svého o něco menšího sourozence,“ sdělila v tiskové zprávě společnost.

Velká okna, exteriér obložený dřevem, vnitřní schodiště a luxusní design přináší dům, který v USA nepodléhá dani z majetku. Vnitřní prostor o rozloze 38 metrů čtverečních nabízí kuchyň, dvě ložnice, záchod a koupelnu s vanou i se sprchovým koutem. Ložní prostory jsou umístěny v patře tak, aby nijak nerušily celkový dojem. Do jedné ložnice vede klasické schodiště, zatímco do druhé pouze žebřík. Skříně a zásuvky najdete pod schodištěm, aby se ušetřilo co nejvíce místa.

Dřevěné obložení je opracováno japonskou technikou Shou Sugi Ban, která se používá na malé penziony jako ochrana proti aktivním vulkánům. Velká okna zaručují mnoho denního světla. Malý pojízdný domeček navíc skýtá francouzské dveře, vestavěné postele, ploché televizory, kamenné desky i venkovní sprchu.

„Escape One XL je snadno přesunutelný díky vlastnímu přívěsu a je vyroben z vysoce účinných izolačních a klimatizačních prvků, které mu umožňují odolat extrémnímu teplu nebo chladu," uvedl výrobce, který na trh prodává mobilní domy od 69.800 dolarů. Escape One XL má mladší sestřičku, která je podstatně menší i levnější. Poptávka po pojízdných domech v USA rychle roste, jde především o možnost ušetřit peníze a jednoduše žít. Některé domy jsou navíc doplněny o malou kabinu s lezeckou stěnou nebo jsou vybaveny systémy řízenými smartphony.

escapetraveler.net

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram