Fendi S/S 2015

Fendi S/S 2015

Karl Lagerfeld i ve svém věku ví, po čem toužíme. Hnědá kůže, vertikální střihy, jednoduché vzory a mladistvé střihy. Vybrala byste si z nové kolekce módního domu Fendi?

Karl Lagerfeld rozdělil přehlídkové molo na dvouproudovou silnici. Jeho modelky se po ní proháněly jako elegantní sportovní auta a během toho jen tak mimochodem předvedly i novou kolekci, jež Lagerfeld vytvořil pro módní dům Fendi, jehož je kreativním ředitelem. Ač je Karl o několik desetiletí starší než generace, které si od něj jeho kousky kupují, dokáže ji stále velmi dobře porozumět.

Fendi bylo tentokrát jiné. Svěží a mladistvé. Karl Lagerfeld přiznal změnu v přístupu, je více energický a modernější. ‚‚Je těžké říci to slovy. Vidíte to, cítíte to nebo to zkrátka není pro vás," popsal nový postoj v rozhovoru před přehlídkou sám návrhář. Nové bylo Fendi nejen ve střizích. Značka odprezentovala i nové vzory a především materiály se staly základní hybnou silou celé módní řady. Hnědá kůže je jedním z výrazných znaků této kolekce, stejně jako horizontální průstřihy na topech nebo vertikální stříhání látky v dolních oblastech modelů.

Na přehlídkovém mole se při přehlídce Fendi dokonce poprvé v historii objevila džínovina. Avšak přes veškerou novost, jež s kolekcí přichází, si ale Fendi své stálé zákazníky jistě udrží. Nová řada je totiž luxusní a ač má spoustu prvků módy spíše pro mladé, dýchá z ní i trocha té vyspělosti.

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram