Gucci a Beyoncé přinášejí vodu do Brundi

Gucci a Beyoncé přinášejí vodu do Brundi

Voda je pro nás všechny samozřejmostí. Jsou ale místa, kde to tak není.

Mezinárodní den vody přinesl pozitivní zprávy. Beyoncé, Gucii a nadace UNICEF USA oznámili své plány na spolupráci. Cílem spolupráce je zlepšení životních podmínek pro obyvatele Brundi. Gucci pro tyto účely přislíbilo příspěvek 1 mil. USD. Tento příspěvek zajistí stavbu 80 nových studen během tohoto roku, díky nimž získá přístup k pitné vodě 120 000 dětí, žen a jejich rodin.

Světově proslulá zpěvačka Beoncé v roce 2013, při příležitosti Mrs. Carter Show World Tour, založila nadaci BeyGOOD, se kterou bojuje za zlepšení životních podmínek v rozvojových zemích. Gucci již pět let se svou organizací Chime for Change pomáhá bojovat za práva žen a dívek po celém světě. K příležitosti #WorldWaterDay se UNICEF, Beyoncé a Gucci rozhodli spojit své síly v kampaniBEYGOOD4BURUNDI, aby pomohli zajistit zásoby pitné vody pro obyvatele Brundi.

Beyoncé v Brundi

Brundi, oficiálně  Burundská republika, je stát ve střední Africe s velmi vysokou mírou hustoty zalidnění. Téměř polovina obyvatel zde však nemá přístup k pitné vodě. Brundi je jednou ze zemí s nejnižším věkovým průměrem -  přes 50 % populace je mladší 18 let a přes 2,2 milionu lidí zde stráví denně přes 30 minut sběrem vody.