Halima Aden jako první modelka v burkinách pro Sport Illustrated

Halima Aden jako první modelka v burkinách pro Sport Illustrated

Tato muslimsko-somálská krásná modelka se stala první představitelkou v historii, která pózovala pro pánský magazín v burkinách a hidjábu.

Americký fotografický magazín pro muže se od roku 1964 vydává jednou ročně, zaměřuje se na dámské plavkové představení známých tváří a jejich křivek. Nejednou se v tomto miliony odběratelském časopise objevily i krásky z České republiky.

Proto i pánské reakce na letošní obálku, kde pózuje Halima v burkinách, jsou velmi smíšené. „Kdyby šlo o katalog plavek, tak bych si ho klidně koupil, ale tohle je časopis věnovaný mužům.“ Znělo v komentářích… Pro 21letou krásku z Keni to však znamená mnohem více. „Mladé muslimské ženy potřebují vědět, že se v burkinách mohou zapojit do plaveckého týmu, zúčastnit se plavání ve škole a jít se svými přáteli na pláž.“ 

Modelka Halima Aden, která vyrůstala v uprchlickém táboře, než se přestěhovala do USA, si váží tohoto historického kroku, díky kterému boří světové bariéry. „V hidžábu vidíme pracovat političky, podnikatelky, televizní reportérky a další úspěšné ženy, jsem nesmírně šťastná a poctěna, že mi Sport Illustrated dal příležitost nafotit obálku v burkinách.

Na svém instagramu posílá vzkaz: „Neměňte sama sebe, změňte hru! Být na titulce Sport Illustrated mě neskutečně přesahuje. Posílám tímto zprávu mým lidem, že ženy ze všech různých koutů, vzhledu, výchovy… mohou společně stát a být oslavovány.”

zdroj: Instagram

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram