Herečku Kristýnu Janáčkovou jsme zastihli na focení nové kolekce Ivety Paulerové

Herečku Kristýnu Janáčkovou jsme zastihli na focení nové kolekce Ivety Paulerové

Být v souladu s přírodou, vnímat sebe i své okolí, ctít ženskou krásu a být spokojená sama se sebou, to jsou hlavní motta sympatické herečky Kristýny Janáčkové.

Kristýna Janáčková je známá zejména díky několika televizním seriálům jako například Ordinace v růžové zahradě, Přístav, Helena či Cesty domů. Nás však o kousek více než její herecká tvář zaujala její přirozenost, vnímání přírody a láska k módě, kterou sdílí i její syn. Potkali jsme se v rámci focení nové kolekce návrhářky Ivety Paulerové, na chvíli se zastavili a zeptali se, jak se Kristýně momentálně daří…

Dobrý den Kristýno, potkáváme se na focení kolekce Ivety Paulerové MOM vol. II. Vzala jste s sebou svého syna Luise. Jak jste si focení oba užili?

Moc jsem se na ten den těšila. Byla jsem zvědavá, jak si to Luis užije, jak mu to půjde a zda ho to bude bavit. Nakonec jsem z něj byla víc než nadšená. Překvapilo mě, jak byl disciplinovaný a jaké nabízel sám od sebe pózy a výrazy. Vůbec netuším, kde to odkoukal. Byla jsem na něj neskutečně pyšná.

 

Můžete o Luisovi říct, že v jeho věku už vnímá nějaký pojem móda a oblékání, nebo to jde zatím úplně mimo něj?

Luis miluje módu. Určuje si sám, co si oblékne. Odlišuje i to, kam jdeme, takže když se chystáme do divadla, do kina, na výstavy, dokonce i když jdeme jen k paní doktorce na běžnou kontrolu, musí mít kabát, košili a k tomu motýlka nebo kravatu. Pokud jdeme na návštěvu, musí mít s sebou kraťasy na převlečení. Je schopný před zrcadlem vystřídat několik outfitů, jak sám už tomu říká, a jakmile je spokojený, mrkne na sebe a řekne: Jo, jsem na fešáka! Nebo udělá pár tanečních póz a k tomu si zpívá: I am sexy and I know it. Což v jeho překladu znamená Jsem za fešáka. Dokonce radí i mně, co si mám obléknout, když jsem na rozdíl od něj bezradná. A když je spokojený i se mnou, prohlásí: Jo, seš za fešandu, mami. A můžeme jít. Největší legrace je, když s ním jdu nakupovat oblečení. Miluji ho u toho pozorovat a poslouchat jeho teorie. Výběr tak nechávám zcela na něm. Má vkus. A moc rád si vše i vyzkouší a přemýšlí nad každým kouskem. Takže pojem Móda vnímá velmi. Navíc nově řeší i to, jaký má k tomu všemu účes.

Prozraďte nám, jak jste se cítila v modelech Ivety Paulerové? Jsou vhodné i pro běžné nošení?

Určitě bych v nich chodila i jinam než jen na slavnostní události. Jsou příjemné, nápadité a pohodlné. Dodávají sebevědomí. Některé kousky jsem si oblíbila velmi. Dokonce i můj syn se nechtěl dlouho převléknout z kalhot, které měl na focení, protože ho bavila jejich barva, a to natolik, že si to odnesl jako největší zážitek z celého focení.

 

Co Vy osobně nejraději nosíte? Například do práce nebo ven na procházku?

Nejraději mám šaty, které podtrhují ženskou krásu, které dodávají sebevědomí a rozsvítí ve vás to nejzářivější světlo, jaké jen může být, a to pak vysíláte do světa. Mám ráda styl dvacátých let. Ale někdy je den tak rychlý hned po ránu, že často vylítnu z domova v kalhotách a ve svetru, který střídám s mikinou. A i tak se snažím, abych se cítila v daném oblečení co nejlépe, protože to, jak se v něm cítím, určuje pak mé osobní vnímání sebe sama a všeho kolem mě.

Je to sice již delší dobu, ale moc nás zajímá, co vás vedlo k tomu absolvovat Svatojakubskou cestu, jednu z nejvýznamnějších evropských poutí?

Je to velmi osobní téma, které jde dát těžko do pár vět. Navíc to pak může vyznívat všelijak, ale v kostce bych mohla přiblížit… Především se zastavit a jen tak být. Posunout se vpřed a určit si své priority. Přestat být ztracená v hektickém světě a nenechat se manipulovat. Poznat, co chci skutečně já, přestat se bát a začít poslouchat pouze svou intuici. Věděla jsem delší čas, že Svatojakubská cesta je tím nejlepším začátkem. A tak jsem v pravý čas potkala svou spolupoutnici Lucii Biedermann Doležalovou a ta mě oslovila, abych s ní šla a tím už na nic nečekala.  

Co Vám tato cesta přinesla?

Kromě fyzického utrpení vše, co jsem si přála. Otevřela mi oči. Naučila jsem se odpouštět, nikomu nic nevyčítat. Milovat samu sebe, ctít svou pravdu, věřit, že vše, co dělám, dělám správně a že nic se neděje náhodou. Pochopila jsem, že každý z nás má svůj pohled na svět, svůj životní příběh, do kterého nám vstupují různí učitelé, aby nás učili a soutěžit a srovnávat se s jinými je tak naprosto zbytečná až, řekněme, hloupá věc. Osvobodilo mě to od mnoha civilizačních pout. Ale největší osobní posun jsem zažila až po návratu z Bosny a Hercegoviny, kde jsem mimo jiných nezapomenutelných míst a kultur objevila i kouzlo bosenských pyramid.

Jak tuto cestu vnímala Vaše rodina? Vím, že jste ji ušla podstatně rychleji, než je obvyklé, ale přesto… Chyběl Vám syn?

Syn mi chyběl neskutečně moc. Bylo to poprvé, kdy jsme byli od sebe odloučeni. Ale narozdíl ode mě to zvládal skvěle. Byl obklopen celou mou rodinou a byl opravdu šťastný. Přítel mě podporoval od samého počátku, protože chápal důležitost té cesty pro mou osobu. 

V herectví se Vám daří, rozhodně patříte mezi známější herecké tváře České televize. Co vás v tomto směru letos čeká?

Nadále mě můžou diváci vidět v divadlech Studio DVA a  Palace a přicházejí ke mně další projekty, na které se už moc těším, ale mám takovou tradici, že jakmile není odklepnuto a rozjeto, nemluvím o nich, tak mi, prosím, odpusťte, že nebudu konkrétnější.       

Zabrouzdáme  do oblasti krásy, je o vás známo, že velice ráda navštěvujete salón OliOla organic beauty studio. Řekněte nám jak o sebe nejraději pečujete a jaká kosmetika je Vám nejbližší? 

Pro mě je nejbližší Inlight kosmetika a co se týká líčení, nedám dopustit na Zuiis. S tou jedinou mám pocit, že po nalíčení vypadám mladší, což jsem s jinou dekorativní kosmetikou ještě nezažila, spíše naopak. Navíc vím, že i pod make upem pleť dýchá a je zároveň vyživována. Má pleť je hýčkaná zkrátka tím nejlepším. Cítím, jak mi za to děkuje celé mé tělo a má duše jásá. Vidím okamžité výsledky a vždy žasnu. Jde o skutečnou přírodní kosmetiku s velkým K. Zbožňuji ji stejně jako salón Oliola, kde se cítím jako v ráji. Jsem tam obklopena nejen přírodou a léčivými kameny, ale i úžasnými lidmi a pozitivní energií. Jsem u nich šťastná a vděčná za to, že je mám. A k tomu všemu se samozřejmě snažím o své tělo starat i vnitřně, což znamená, že mi není jedno, co jím, co dýchám a piju. Navíc dodržuji již devátým rokem bezlepkovou stravu a pravidelně chodím na uvolňování lymfatického systému a detoxikační bodyfitwrap zábaly do VacuOpatov.     

Co pro vás znamená pojem BIO - ORGANIC ? 

Láska k sobě samé a k přírodě.  

Iveta Paulerová
 Dita Hořínková 
Kristýna Janáčková 
Marcela Kunešová 

FOTO KREDIT:  Gabriela Homolová
MAKE-UP :Táňa Staňková 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram