Hit letošní sezóny? Široké kalhoty a saka

Hit letošní sezóny? Široké kalhoty a saka

Široké kalhoty se staly must have kouskem každého ženského šatníku a je to zcela pochopitelné. Na světě by se totiž nenašla žena, které by tento módní kousek neslušel, a to i v případě, že se nepyšníte útlou postavou Kate Middleton nebo vosím pasem Angeliny Jolie.

zdroj: pexels

Zdá se, že slim kalhotám definitivně odzvonilo. V hledáčku módních návrhářů se objevuje čím dál častěji nový trend, široké kalhoty v kombinaci se sakem, vypadají elegantně i ležérně zároveň, ale také dokážou udělat obrovské divy s postavou. Pojďte se s námi podívat na to, jak je správně nosit.

Varianty na výběr

Na trhu najdete nepřeberné množství, ze kterého můžete vybírat klidně celý den. Od rovného splývavého střihu, přes mírné rozšíření do A, až po maxi verzi nohavic. Liší se samozřejmě i svou délkou a zpracováním, sehnat je můžete ve lněném, bavlněném, saténovém nebo tradičně džínovém provedení. Pokud vám budou připadat kalhoty příliš dlouhé, můžete si je lehce ohrnout.

zdroj: pexels

Jak kouzlit s postavou?

Obrovským plusem těchto kalhot je, že postavu opticky prodlouží a zeštíhlí. Jedinou proměnou, kterou musíte vzhledem ke své postavě zvážit, je již zmíněná délka, šířka a vzor. Nebojte se ani barev, bílá, světle růžová, krémová nebo šedá jsou skvělé barvy pro letní dny.

Ženy s menším bříškem: těm, kterým příroda nenadělila vosí pas, by se měly zcela určitě vyhnout páskům a různým zdobeným mašlím. Kalhoty by měly zasahovat nad pas, aby bříško skryly. Ideální je hladký, rovný střih, případně svislý úzký proužek, který s takovou postavou opticky zatočí.

Štíhlé ženy s dlouhými nohy: takové ženy si mohou dovolit řasený materiál a výrazné ozdoby v pasu, ale i boty bez podpatků nebo dokonce tříčtvrteční délku kalhot.

Malé ženy: ty by určitě měly volit takové kalhoty, které budou zasahovat těsně nad kotníky. Podpatky jsou základ!

Jak kombinovat svršky?

Za inspirací, jak zkombinovat vršek s širokými kalhoty, se můžeme podívat do 20. let minulého století, kdy byly právě tyto kalhoty velmi oblíbené. Nosily se k nim krátké pletené svetry, halenky nebo topy kolem krku. A jak už to tak bývá, móda se ráda obrací k historii. Základem je tyto svršky vždy zastrčit do kalhot, jinak by vám udělaly nehezkou postavu a široký pas. Můžete do pasu také přidat široký pásek, který vám vytvraruje postavu do přesýpacích hodin.

Elegantního outfitu docílíte i s krátkou koženou bundičkou nebo sakem s bílou halenkou a lodičkami. Trendy letošního léta jsou předeveším oversized kostýmky a saka. Můžete je lehce kombinovat a jsou velmi příjemné nejen na nošení v létě. Nejste milovnicí podpatků? Můžete k nim pohodlně nazout bílé tenisky pro mladiství vzhled.

zdroj: pexels

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram