Hranaté ramenní vycpávky a pompézní klobouky v jarní kolekci Nina Ricci

Hranaté ramenní vycpávky a pompézní klobouky v jarní kolekci Nina Ricci

Žluté péřové boa, extravagantní klobouky a ostré ramenní vycpávky. Nina Ricci svou jarní Ready-to-wear kolekcí překvapila. 

Prosluněný den pařížského fashion weeku vzal jeho návštěvníky ven. Repsektive se tak rozhodla značka Nina Ricci, když oznámila, že své modely z jarní kolekce 2018 představí poblíž pařížské Invalidovny. Jedna z nejzásadnějších historických památek hlavního francouzského města na pár okamžiků ožila módou nové éry Niny Ricci. Návrhář Guillaume Henry nás trochu zaskočil svým odklonem od obvyklého důrazu na běžně nositelnou ženskou módu, když jí upozadil a do popředí dosadil opulentní pokrývky hlavy včetně péřových klobouků.  

Nechceme vás mátnout, kolekce zdaleka nestála jen na kloboucích. Peří se objevilo také na šatech a kabátech. Henry si při tvorbě zřejmě vzal k srdci inspirace armádními uniformami. Setkali jsme se s přísně střiženými saky, doplněnými o výrazné knoflíky a ramenní vycpávky. Ty ostatně hrály důležitou roli v celé kolekci, postrádalo je jen minimum z uvedených modelů. Abychom dali módu do souvislostí s historií, tak si vzpomeňte na zmínku ze začátku článku - značka svou kolekci uvedla v Invalidovně, dnešním muzeu, ale dřívější vojenské nemocnici. Téma kolekce tak dokonale splynulo s místem jejího představení a vy si můžete v hlavě už jen nechat rezonovat harémové kalhoty v pastelových tónech, výrazné kapsy, ramenní vycpávky a přes ramena přehozené velké šátky.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram