Ikonické svatební účesy napříč historií

Ikonické svatební účesy napříč historií

Slavné krásky se na svůj velký den učesaly každá jinak. Všem slušely rozmanité svatební účesy a významně se tak i zapsaly do módní historie a to od Brigitte Bardot až po Claudii Schiffer.   

Audrey Hepburn, Jacqueline Kennedy

Fenomenální herečka Audrey Hepburn se vdávala v roce 1954 a její tmavé vlasy sloužily jako dokonalý podklad pro rozkvetlou něžnou čelenku z bílých květin. Jackie Kennedy vždy byla a bude elegantní ikonou a ani na její svatbě tomu nebylo jinak. V roce 1952 měla vlasy natočené do drobných, ale objemných vln a sepnuté nahoru. Styl účesu, který dal vyniknout její přirozené kráse.

Grace Kelly, Brigitte Bardot

Okouzlující monacká princezna si na svatbu nechala učesat francouzský drdol. Lehce a jemně uhlazený a dnes již klasický svatební drdol dal na obdiv její andělský obličej v roce 1956.  Sexy symbol a známá herečka Brigitte Bardot se vdávala v roce 1959. Nezvolila složitý účes ani drdol. Šla k oltáři se svým typickým stylem jemně rozcuchaných, ale přirozených vlasů.

Princezna Margaret, Elizabeth Taylor

V roce 1960 si sestra Margaret, známé anglické královny Elizabeth, brala svou životní lásku.Vysoce vyčesaný princeznovský drdol byl navrhnutý tak, aby se na něj dala lehce položit diamantová korunka. První svatba legendární Elizabeth se uskutečnila, když jí bylo teprve 18 let. Nosila tehdy typický účes 50. let s bohatě natočenými loknami rámujícími obličej. Poté se vdávala ještě sedmkrát.

Cindy Crawford, Marilyn Monroe

Neformální svatba plážového stylu byla v podání topmodelky Cindy obrázkem toho, jak má uvolněný obřad u moře vypadat. Vlny vyfoukané pískem se zbytky soli z moře působily neskutečně romanticky. V roce 1956 se potřetí vdávala krásná a nezapomenutelná Marilyn Monroe. Slavný blond účes 50. let byl doplněn roztomilým závojem sahajícím po bradu.  

Kate Moss, Claudia Schiffer

Kate Moss dala průchod své lásce k bohémské módě i účesu v roce 2011. Rozpuštěné velké vlny s pěšinkou uprostřed byly přesně to pravé pro anglickou topmodelku. Německá módní ikona Claudia si zvolila objemnou květinovou čelenku a utažený drdol sčesaný dozadu. Claudia díky tomu vypadala jako panenka. 

Zdroj; pinterest.com, vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram