Imitace korzetu ovládne jaro 2020

Imitace korzetu ovládne jaro 2020

Letošní jaro bude především o zdůraznění ženské siluety. Inspirujte se světovými návrháři a zapracujte na svém sebevědomí. Imitace korzetu vám v tom pomůže.

Korzet je součástí spodního prádla mnoha žen. Moderní korzet bez šněrování, který je běžně dostupný v obchodech, je však pouhou imitací toho historického. Neplní totiž jeho původní funkci, protože nemají vliv na tvar těla svého nositele. V období rokoka byla touha žen po vosím pasu doslova extrémní, kdy jim hrozilo ohrožení na zdraví a poškození vnitřních orgánů. Traduje se, že v 16. století na francouzském dvoře královny Kateřiny Medicejské se musela dodržovat korzetová móda, která potlačovala růst poprsí na její rozkaz. Ať už se tato pověst zakládá na pravdě, nebo ne, dnes se zaměříme pouze na estetickou stránku věci. Imitace korzetu bude žhavým jarním trendem 2020, který představili na týdnech módy světoví návrháři. Nechte se inspirovat.

Z přehlídkového mola

Na jaře doslova půjde o zviditelnění ženské siluety. Kreativní ředitelé značky Oscar de la Renta představili korzet v provedení společenských šatů, které doslova zářily na topmodelce Candy Swanepoel. V podobném duchu také volila moderní romantická značka Ryan Roche.

Od něžnosti šatů se přesuneme k ryze ženským zbraním. Mladý australský návrhář Dion Lee, který kombinuje eleganci s drsnějším vzhledem, předvedl v jarní kolekci na letošní rok pořádnou dávku sex-appealu. Modelky vypadaly jako divy v kreativní verzi podvazkového pásu připnutým k rybářským kozačkám či v korzetovém pásu. Velmi ženské, velmi působivé.

Krásnou napodobeninu představil také belgický návrhář Olivier Theyskens na saténové pudrové okázalosti či značka Mugler v čele s Bellou Hadid, která vynesla průhledné body. Korzet však také kreativně ztvárnila značka Chloé na pleteném svetru.

Korzetový pás(ek)

Zúžení pasu vám elegantně také vytvoří široký pásek, kterým efektivně doplníte trenčkot, boho šaty nebo prodloužené sako. Tím největším hot trendem je však bílá oversize košile s balonovými rukávy doplněna o šněrovací průhledný korzetový pás.

Fotografie: instagram.com/sen.conceptstore

Zdroj: pinterest.com; vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram