Jak na malou útulnou a designovou domácí kancelář

Jak na malou útulnou a designovou domácí kancelář

Jestliže pracujete v nějaké firmě, pravděpodobně do vybavení kanceláře nemůžete příliš mluvit. Zaměříme se dnes proto na domácí kanceláře a pracovní kouty.

Tento článek by mohl zajímat i studenty, kteří si doma mohou nábytek přestavět k obrazu svému. Nabídneme vám malou inspiraci a několik bodů, od kterých se můžete odpíchnout. Neklesejte na mysli, každá drahá varianta má svou levnou sestřičku, jen je potřeba malinko pátrat.

Kancelář tohoto londýnského bytu navržená firmou Klassnik Corporation je lemovaná vlašským ořechem a vstup je netradičně s půlkruhovým výřezem. Ten pak odráží betonové sloupky v obývacím pokoji.

 

Studium u tohoto stolu by vás mohlo bavit. Stůl zasahuje do rozlehlé rohové skříně, židli najdete pod stolem a výhled díky prostorným oknům pouští dostatek světla k učení i na práci.

 

Americká kancelář ve firmě Carney Logan Burke rozšiřuje své rezidence do Wyomingu, aby klientům poskytla na práci působivý výhled. Stěny i strop s měděným obložením vytvářejí příjemnou a uvolněnou atmosféru. Nedívejte se na finanční stránku, s kreativním duchem něco takového vymyslíte i „za pár kaček“.

 

Tato kancelář se nachází v Birminghau v Anglii. Má navíc přidané klenuté okno, které poskytuje dostatek světla i v mezipatře. Majitel je spisovatel a proto si nechal vytvořit prostor s živým výhledem a se spoustou světla, aby to naplňovalo jeho tvořivou mysl.

 

Architekti ze společnosti MWAI designovali tuto domácí kancelář do bílé barvy a dekoraci ladili v rámci minimalistických představ, aby působila čistě a prostorně. Občas stačí jen zvolit jiné barvy a místnost působí odlišným dojmem než doposud.

 

Tato domácí kancelář, kterou vytvořil architekt Amir Navon a interiérový návrhář Maayan Zusman, je postavena v průhledné skleněné „krabici“, aby dostala iluzi většího prostoru v apartmánu o rozloze 70 metrů čtverečních v Tel Avivu. Kolem kanceláře můžete pro všechny případy nainstalovat rolety či záclony.

 

Jednoduchá, tzv. nedokončená estetika byla navržena studiem MNB Design. Pozornost je směřována na vestavěnou dřevěnou plochu, kde se nachází stůl, poličky a vše potřebné. Z okna se pak můžete dívat na panorama Hongkongu, tedy alespoň v tomto případě.

 

Zahrada za oknem, interiér obložený březovým dřevem, recyklované pryžové podlahy, honosnost a klid. Taková je kancelář v jednom londýnském domě. Bude tak vypadat i ta vaše?

dezeen.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram