Jak se nosí pánský blazer

Jak se nosí pánský blazer

Blazer je sportovní variantou saka. Obvykle k němu pánové nosí kalhoty a měl by být jednobarevný. Jaká je jeho historie a jak se správně nosí?

V dnešní době již za blazer označujeme téměř jakékoliv sako, což však není úplně přesné. I když jsou módní trendy variabilní, rozhodně mají svá základní pravidla. A ty má i blazer.

Jeho historie sahá až k námořním uniformám a údajně jej proslavila britská královna Viktorie. Tehdejší podoba sportovněji raženého saka byla striktně v tmavě modrém odstínu s mosaznými knoflíčky a ve dvouřadé variantě. Jak ale běžela léta, měnil se i jeho střih a z dvouřadého saka bylo brzy jednořadé.

Blazer má dva rozparky na bocích nebo jeden na zádech. Neměly by mu chybět všité kapsy a materiál by měl být z vlny. To, v čem spočívá základ jeho nošení, je skutečnost, že si k němu vezmete kalhoty jiné barvy. Klasická bílá s tmavě modrou rozhodně padne, vybírat však můžete z mnoha jiných odstínů, od světle béžové až po tmavě šedou.

Když na věc přijde, klidně si k blazeru můžete obléknout džíny nebo manšestráky, za nás ale nejlépe působí s klasickými kalhotami. K tomu, pánové, přidejte tmavé polobotky či vyloženě kožené mokasíny a máte vyhráno.

Košile k blazeru padne asi nejlépe. S kravatou či motýlkem navíc navodíte opravdu formální dojem. I když samozřejmě můžete celý outfit pojmout sportovně a zvolit pod sako klasické tričko či polokošili.

Díky jeho variabilitě vynosíte blazer prakticky kamkoliv, ať už máte schůzku v restauraci, nebo jdete s přítelkyní na procházku do parku. A neměl by chybět v šatníku žádného muže, ba co víc, rády je již mnoho let nosí i ženy a je pravdou, že tento módní kousek má svůj půvab na obou pohlavích.

pinterest.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram