Jak si bezstarostně užít svátky

Jak si bezstarostně užít svátky

Období plné vůně vánočního cukroví, dětských besídek, originálních dárků ale také generálního úklidu. Jak si ty nejkrásnější svátky v roce užít v poklidu? Máme pro vás několik rad.

Všichni máme nespočet činností, které musíme stihnout do Vánoc. Není se čemu divit, že lidé podléhají stresu, zoufalství a cítí se nepřipravení. Za to může kolotoč s pečením cukroví, nakupováním dárků a uklízením celého domu. Koho by to nevyvedlo z míry?

Hoďte se do klidu

Rada číslo jedna platí pro všechny. Ať máte děti nebo slavíte Vánoce jen ve dvou, tak se snažte uklidnit. Nebude konec světa, když nestihnete všechno cukroví a pošta vám včas nedoručí dárek. Mají to být svátky pohody a klidu, tak se podle toho řiďte.

Nic se nesmí přehánět

Pečete pro celou armádu nebo jen pro rodinu? Není potřeba tolik cukroví, pokud není váš úmysl přibrat. Chtějí vám děti pomáhat? Pak jim dejte kus těsta a nechte je tvořit. Vy si v klidu dodělejte své cukroví a všichni budou spokojeni.

Vánoční úklid

Aby toho nebylo málo, tak se od vás jako od ženy ještě k tomu všemu očekává, že se dům bude blýskat čistotou. Opravdu musíte umývat okna, když venku sněží? Zapojte do úklidu celou rodinu, ať se z toho nezblázníte. Nejste chobotnice a máte jen dvě ruce.

Mějte finanční rezervu

Pokud nechcete přilévat olej do ohně, tak mějte do Vánoc finanční rezervu. Zapomeňte na minutové půjčky, které jsou nevýhodné. Raději si odložte bokem pár stovek každý měsíc a máte vystaráno.

Najděte si čas pro sebe

I když toho máte moc, najděte si denně alespoň 15 minut. Uvařte si kávu nebo čaj a odpočiňte si. Prolistujte si nějaký magazín nebo si užívejte výhled z okna. Zastavte se a vychutnejte si opravdové kouzlo vánočních svátků, než opět zmizí.

Zdroj foto: Pixbay, Unsplash

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram