Jak si udělat krásné lokny hned dvěma způsoby

Jak si udělat krásné lokny hned dvěma způsoby

Udělat si krásné romantické kudrliny není jen tak, a my vám poradíme, jak je vykouzlit s kulmou nebo žehličkou. Provedeme vás krok za krokem, jediné, co potřebujete je trocha zručnosti, času a odhodlání.

Nelíbí se vám vaše přirozené vlnky a vaše představa je jiná? Přinášíme vám dva způsoby, jak si vytvořit krásné vlnky, které si okamžitě zamilujete.

Jak natočit vlasy kulmou

Práce s kulmou je snadnější, ale i časově náročnější. Zapněte kulmu na požadovanou teplotu (150° – 200°), pořádně si rozčešte vlasy a můžete začít.

  1. Aplikujte sprej pro ochranu na vlnité vlasy. Sponkou nebo gumičkou oddělte část vlasů a sepněte je nahoře.
  2. Vlasy je vždy lepší natáčet směrem od hlavy, aby vlny působily, že mají větší objem.
  3. Pokud si bojíte, že si spálíte ruku, použijte obyčejnou látkovou rukavici pro vaši ochranu.
  4. Pokud chcete menší vlnky, berte úzké prameny. Natočte pramen na kulmu a počítejte do 5-10 sekund a pak zkontrolujte výsledek. Je dobré vlnku chvíli podržet v dlani, aby se vám hned nenarovnala. Takto postupujte dál.
  5. Podle potřeby dál kulmujte nebo rozčesávejte. Jako finální krok je potřeba řádná dávka laku na vlasy, popřípadě sprej na objem. Klidně se předkloňte a vlasy zalakujte zespodu. A je hotovo!

Jak natočit vlasy žehličkou

Udělat si vlny žehličkou je rychlejší, ale chce to více cviku a zručnosti. Nezapomeňte si vždy do vlasů nastříkat ochranný sprej, abyste si nezničily své vlasy. Postup je následovný.

  1. Uchopte pramen vlasů, kde podle tloušťky vyberete, zdali chcete méně širších vln nebo více úzkých vln. Žehličku dejte maximálně na 190°, u jemných a zničených vlasů i méně.
  2. Stiskněte pramen vlasů žehličkou a začínejte od vrcholku hlavy. Otočte žehličku o 180° a táhněte ji po prameni směrem dolů. Stejně pokračujte s dalšími prameny.
  3. Chvíli potrvá, než se tento pohyb naučíte, ale pak budou vaše vlny vypadat skvěle. Nakonec je jemně rozčešte prsty a pořádně zafixujte lakem na vlasy. Krásný a rychlý účes do 15 minut.

Zdroj foto: Pinterest.com, Pixbay.com, Essiebutton.com, Pexels.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram