Jaké byly trendy 80. let?

Jaké byly trendy 80. let?

Osmdesátky byla doba, kdy každý chtěl vystupovat z davu, jak chováním, tak oblékáním. Podívejte se zpátky do minulosti, co se nosilo. Většina kousků se vrátila a jsou velkým trendem!

Kožené Bundy

Móda neustále čerpá z minulosti, to je známé, ale snad nejvíc si oblíbila kožené bundy s různými nášivkami. Na bundách můžete vidět ať už rebelské nápisy nebo jemné květiny. Nyní se už tolik nenosí bundy z pravé kůže a hodně návrhářů bojuje za práva zvířat. Proto si pořiďte bundu z imitace kůže, není tak drahá a vy můžete mít klidné svědomí.

Vysoké podpatky

Vysoké podpatky jsou jasným trendem 80. let. Ženy je nosily k barevným legínám v disco stylu nebo na kožených botách v rockovém stylu. Jestli si chcete pořídit boty z 80. let, nebojte se jakéhokoliv podpatku. Nosily a opět se nosí boty na jehlovém vysokém podpatku nebo na tlustém a širokém. V rockovém stylu byly in hlavně kovové cvočky, takže si můžete pořídit boty s kovovým doplňkem!

„Mrkváče“ a „plísňáky“

Kalhoty, které měl v 80. letech každý. Říkalo se jim „plísňáky“ a byly ve střihu, který jim dal název „mrkváče“. Tento střih byl nahoře široký a dole úzký. Plesnivé kalhoty vypadaly, jako by ležely pár let ve vlhku. Plesnivý vzhled byl velice oblíbený, nyní tomu tak však není. Co jsme si ale do dnešní módy odnesli z kalhot, tak jsou to rozhodně skinny jeans, kalhoty s vysokým pasem nebo boyfriend jeany, které se v té době také nosily.

Barevné legíny

Legíny měly ženy jako běžné kalhoty do města, na diskotéku nebo do obchodu. Nejlépe si k nim vzaly vysoké jehlové podpatky a džínová nebo kožená bunda. Pokud se zaměříme na jejich barvu, velice oblíbené byly ty nejkřiklavější a fosforeskující barvy jako například žlutá, zelená, červená, modrá nebo růžová. Dále byly trendy legíny se zvířecím vzorem, jako je například leopardí vzor. Když se podíváme do dnešní módy, legíny tam rozhodně najdeme také, jen ne v tak křiklavých barvách.

Pásky

Velmi oblíbené byly pásky s obrovskou sponou. Měly za úkol zdůraznit  pas. Tento kousek se nosil v nejrůznějších barvách a byl z různých materiálů, ať už z kůže, ze semišového materiálu nebo sametu. Pokud vás pásky zaujaly, dnes jsou opět in, a nemusíte se jich vůbec bát! Dávají se přes kabáty, svetry nebo mikiny.

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram