Jaké stopy doopravdy zanechává spánek bez odlíčení na vaší pleti?

Jaké stopy doopravdy zanechává spánek bez odlíčení na vaší pleti?

Že nemáte spát bez odlíčení, se dočtete všude a každá zkušenější žena vám to potvrdí. Už vám ale někdy někdo řekl, proč vlastně? 

Nevadí. My to dnes napravíme. První z faktorů, který by měl bez výjimky zajímat každou ženu, je předčasné stárnutí pleti a ztráta pružnosti. Jde o to, že vrstvy kosmetických produktů zůstávají ve vaší pleti a mohou reagovat s volnými radikály, výsledkem čehož může dojít k podpoření stárnutí pleti. Fakt, že necháte na vaší pokožce makeup, nevyčistíte jí a nedodáte hydrataci, bude mít vliv i na její typ - konkrétně je mnohem pravděpodobnější, že se časem stanete majitelkou suché pokožky se sklony k akné. 

Dalším z nepříjemných následků jsou tmavé kruhy pod očima a červené flíčky na obličeji. Většina žen celý život bojuje s nějakým problémem pleti. Některá má sklony k akné, jiná má i po deseti hodinách spánku tmavé kruhy pod očima a jinou zase trápí barevné nedokonalosti. Pokud patříte do jedné z výše zmíněných skupin, tím spíše byste se své pleti měla věnovat na maximum. A ano, víme, jak lákavě to zní, když přijdete nad ránem domů a chcete jen padnout a spát, ale ty tři minuty, během kterých se důkladně odlíčíte a pleť hydratujete, se vám vrátí. Hlavně tehdy, až vaše kamarádky budou kupovat drahá séra a nanášet několik ochranných a hydratačních přípravků, zatímco vám bude stačit jen jeden. Myslete ne to. Vyplatí se to.

byrdie.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram