Jarní obutí pro pány - do práce i do přírody

Jarní obutí pro pány - do práce i do přírody

Slunečné počasí se střídá s deštěm, prašné cesty se mění v bahnité, náledí minimálně příštích sedm měsíců nezažijeme, a to vše dohromady znamená jediné. Potřebujeme obměnit botník.

Pojďme se podívat na nové kolekce, které nám nabízí české firmy. Nejúspěšnější prodejce bot, firma Baťa, nám představila mimo jiné nový typ kožených tenisek k dostání ve více barvách než je jen tato netradiční červená. Dále nám nabízí kožené nazouváky i tradiční polobotky.

Další zlínská značka Vasky je známá tím, že šije ručně a kvalitně. Boty Vasky vám doporučí deset z deseti dobrodruhů a cestovatelů, ale nám se zalíbily i jejich městské typy bot. Kolekce 2019 je tvořena hlavně přírodními a základními barvami, nejsou nijak výstřední, ale i přesto nesou designový rukopis své značky. Pánská obuv do přírody ještě nebyla aktualizována, ale stále je k dostání kolekce 2018.

Londýnská značka Stepney Workers Club k nám dorazila se stylovými unisexovými teniskami. Jejich filozofie je v souladu s liberálním myšlením a jednotou s inspirací v kultuře tradičních sportovních klubů. Při výrobě podrážky tato firma používá dnes jíž unikátní postupy z 50. a 60. let.

Stepney Workers Club sneakers

S příchodem nového ročního období můžete vyzkoušet i úplně nový typ obuvi. Již delší dobu slýcháme výraz “barefoot boty”. Co to vlastně je? Jedná se o boty, které co nejvěrněji napodobují chůzi naboso, a i přes to chrání lidské chodidlo před mechanickým poškozením. Mají speciálně tvarovanou špičku, která umožňuje prstům pohybovat se, podrážka nepřekročí šířku 6 mm a nemají sebemenší náznak podpatku, a tedy sklonu od paty ke špičce. Barefoot boty dnes nabízí řada značek a prodejců, velký výběr samozřejmě najdete i na internetu. 

A pokud se chcete opravdu hýčkat a hledáte boty na celý život, využijte služeb některého ze skvělých českých ševců. Ruční postupy šití a lepení jsou trvanlivější a hlavně kvalitnější. Boty s přibývajícím věkem a správnou péčí získají krásnou a jemnou patinu, a hlavně, když si spočítáte, kolik utratíte za jeden typ bot (například společenské polobotky) v průběhu celého života, možná zjistíte, že je ekonomičtější investovat větší částku při pořizování a nekupovat nové boty tak často.

Foto: pinterest.com, oficiální stránky prodejců

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram