Jarní trendy pro muže podle světových návrhářů

Jarní trendy pro muže podle světových návrhářů

Přestože se to na první pohled nezdá, přehlídek s čistě pánskou módou je nespočet. V jistých prvcích se tak návrháři občas shodnou. V klasické černé a bílé představily své přehlídky značky Balenciaga a Balmain, některé z modelů jsou tak trošku rockerské, jiné zase nekompromisně formální.

S velice netradiční kolekcí přišla značka Dsquared2, u světlých odstínů a jednoduchých elegantních outfitů se držel Jean Paul Gaultier a DKNY. Přinášíme přehled těch nejzákladnějších trendů pro jaro 2014!

Alexander Wang tvořil pod značkou Balenciaga outfity v černé, odstínech šedé a bílé. Kalhoty jsou většinou skládané, některé jsou zkráceny na kraťasy. Na detaily použil kůži, která z jinak formálního outfitu vytvoří více odlehčený.

Kolekce francouzské značky Balmain přinesla hned několik stylů: formální, uvolněný i motorkářský. Kombinoval černou, bílou, tmavě modrou a proužky. Objevují se zde precizně prošívané bundy a saka. Většina outfitů je doplněna mokasíny nebo koženými botami nad kotníky. 

Americká značka DKNY se na rozdíl od předchozích značek nebála barev. K často používané tělové a bílé přidala červenou, modrou i žlutou. Všechny modely tak jsou opravdu ryze jarní. Kolekce obsahuje zajímavé geometrické prvky, ale jinak se drží jednoduchosti a prim v každém z modelů hraje především výrazná barva.

Jean Paul Gaultier navrhoval proužky a vzory a část vrchního oděvu ladil s celými kalhotami. Kombinoval především různé vzory květin, proužků, čtverců a pohrál si i s kombinací materiálů, která je zdařilá. 

Velice zajímavé a netradičně řešené modely pak představily dvojčata Dan a Dean pod názvem Dsquared2. Je to značka především pro mladé, kteří jsou rádi středem pozornosti. V outfitech je kombinováno hodně různých materiálů i barev. A kromě oblečení bylo k vidění i spodní prádlo.

Fendi ve svých modelech využil paletu barev - od khaki a hnědé, přes béžovou, až po tmavě modrou i oranžovou. I on kombinoval více materiálů a to nejen při tvoření outfitů ale i v jednotlivých kusech oblečení. Pozornost si získá jistě béžová kožená bunda s khaki svetrovými rukávy. 

Pro ty, kteří si na divočinu a barvy nepotrpí, mají designéři Valentino jarní kolekci plnou obleků, sak a košil. Košile mají odlišnou barvu límečků i kapes, což skvěle rozbije jakékoli pomyšlení na usedlost. Obleky navrhli také z materiálu působící jako džínovina a pohráli si s odstíny. Stejně jako Fendi i Valentino nabízí tašky pro muže. Některé z outfitů byly na přehlídce doplněny žabkami.

Na rozdíl od tmavých barev kolekce Valentino, Marc Jacobs představuje lesklé materiály ve světlých odstínech žluté, modré, broskvové a meruňkové. Některé modely jsou kombinovány s jemnými vzory. 

Tak co, pánové, jak se vám výběr toho nejzajímavějšího líbil? Co z toho je jednoznačně váš styl?

 

Zdroj: style.com; nowfashion.com; runwaytostyle.blogspot.com; riccardotisci.blogpost.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram