Jarní výkyvy teplot? Se správnou péčí o pleť vás neohrozí

Jarní výkyvy teplot? Se správnou péčí o pleť vás neohrozí

Zvládá vaše pleť časté výkyvy teplot v jarním období? Že ne? Může to být zapříčiněno hned několika faktory. Jak tedy o pleť v tomto počasí správně pečovat?

V jarním období a především pak při náhlém skoku teplot naše pleť trpí únavou. Po mrazivých dnech přicházejí teplé, téměř letní dny a počasí se nám s každým týdnem mění. Nestabilní počasí pak může způsobit, že naše pleť působí unaveně, vyskakuje nám jedna vyrážka za druhou a póry se mění v měsíční krátery. Jak se ale o pleť na jaře postarat?

Hydratace

Každá pleť, a to i ta mastná, potřebuje dostatek hydratace nejen ve formě denních a nočních krémů, ale také skrz pravidelný pitný režim. Nejedna celebrita již prozradila, že jejich hlavním klíčem ke krásné pleti je dostatek vody.

Dostatek vitamínů

Daleko před drahými produkty stojí dostatek vitamínů a minerálů. Pokud jste se v zimě zanedbávala, je dobré na jaře upravit svou stravu tak, aby obsahovala dostatek živin, které pomohou prozářit vaši pleť. Naopak se vyhněte sladkostem a především čokoládě, která přispívá tvorbě pupínků.

Masky a peelingy

Ať už domácí či kupované vhodné masky a peelingy mívají blahodárný účinek pro naši pokožku. Regenerační a detoxikační masky pomáhají vyčistit póry a peelingy zase ocení mastnější typy pleti.

Čistěte pleť

Základem každé zdravé pokožky je ale především pravidelná péče. Stačí jedna neodlíčená noc a pleť se vám nehezky pomstí. Pravidelné odličování a čištění pleti spolu se sérem či krémem jsou v péči o pokožku obličeje klíčové.

webhealthjournal.com; healthline.com;
beautyhealthtips.in; bionike.it 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram